Kā septembrī plānotas mācības skolā?

Rīt, 17. augustā, valdības sēdē tiks lemts par to, ar kādiem nosacījumiem septembrī skolas varētu atsākt darbu klātienē. "Drošās skolas" princips varētu paredzēt, ka skolu koplietošanu telpās sejas maskas būs jāvelk visiem, bet klasēs varētu strādāt bez sejas maskas, raidījumā ""Delfi TV" ar Jāni Domburu" norādīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Par detaļām vēl tiek diskutēts un spriests

FOTO: Shutterstock.com

Par detaļām vēl tiek diskutēts un spriests

Pirmajos divos mēnešos mācību gada sākumā varētu tikt likts uzsvars gan uz skolēna sociālo prasmju atgūšanai, kas pa pēdējo gadu ir zaudētas, skolēnu zināšanu diagnostikai un tālāk jau mērķtiecīgai plānošanai, lai atgūtu iekavētās zināšanas. Pirmajos divos mēnešos nevajag sākt plānot, kā aizpildīt zināšanu robus, norādīja ministre.

 

Ministre atklāja, ka viedokļi par to, kam jānēsā maskas, arī ir atšķirīgi – Veselības ministrija uzstāj, ka maskas jānēsā visiem skolēniem jau no 1. klases, kam iebilst Izglītības un zinātnes ministrija. 

 

Reklāma
Reklāma

Tāpat otrdien Ministru kabinetā tiks precizēts, kuru klašu skolēni turpinās mācības ģimenē, ja vecāki atteiksies no nevakcinētu bērnu regulāras testēšanas Covid-19 drošas vides nodrošināšanai skolā. Plānots noteikt, ka mācības ģimenē turpinās netestētie skolēni no 1. līdz 9.klasei. Kā skaidroja ministre, šāds precizējums tiks veikts, jo pamatizglītība ir obligāta.

 

Jau ziņots, ka skolas uzsākšanai neimunizētajiem skolēniem būs nepieciešams nodod Covid-19 testu. Testēšana plānota arī tālākai mācību nodrošināšanai. To, kā notiks tālākā testēšana, noteiks Veselības ministrijas izstrādātais algoritms, ko patlaban abas ministrijas savstarpēji saskaņo.