Cik personai bez simptomiem būs jāmaksā par Covid-19 testu?

No 1. augusta beidzies laiks, kad varēja doties uz laboratoriju nodot bezmaksas testu un ar to brīvi apmeklēt koncertu, teātri vai kādu citu pasākumu. Turpmāk šādi testi būs tikai par maksu, atbilstošu laboratorijas cenrādim, vēsta TV3 ziņas.
Cik personai bez simptomiem būs jāmaksā par Covid-19 testu?

FOTO: Shutterstock.com

Patlaban viena šāda testa cena – apmēram 40 eiro. Nekas gan nemainās iedzīvotājiem ar Covid-19 simptomiem. Tie joprojām testus varēs veikt bez maksas. Tomēr jāņem vērā, ka šādā gadījumā laboratorija neizsniegs sertifikātu, kas dod iespēju apmeklēt arī publiskos pasākumus.

"Ja mēs ejam testēties ar simptomiem, tad mums nebūs Covid-19 sertifikāts, bet tiks uzģenerēta informācija par rezultātu, kas būs nepieciešama ārstniecības procesā. Savukārt, ja mēs vēlamies apmeklēt teātri, doties uz restorānu vai plānots doties uz kāzām, tad te jau mēs runājam par Covid-19 sertifikātu, kas ir izveidojams par maksu," norāda Nacionālā veselības dienesta pārstāve Evija Štālberga.

 

Maciņš jāatver būs arī tiem nevakcinētajiem iedzīvotājiem, kuriem šāds sertifikāts nepieciešams ceļošanai.

"Turpmāk digitālais sertifikāts būs izveidojams trīs gadījumos: ja iedzīvotājs ir vakcinēts pret Covid-19, ja ir pārslimojis vai ir veikta maksas laboratoriskā testēšana," skaidro Štalberga.

Savukārt bērniem līdz 18 gadiem, Covid-19 testēšanu pasākumu apmeklēšanai un pakalpojumu saņemšanai no valsts budžeta līdzekļiem apmaksās līdz  1. septembrim. Kāda kārtība būs tālāk, vēl nav izlemts.

Reklāma
Reklāma

 

Līdzšinējā interese par šādu sertifikātu saņemšanu, lai arī nevakcinētais varētu apmeklēt pasākumus, ir liela. Izveidoti teju 120 tūkstoši laboratoriskā testa rezultāta sertifikātu.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.