Kauguros jūrā noslīkst bērns, kas bija devies peldēties ar vecāko brāli

Šomēnes Kauguros ik dienu jūrā veldzējas simtiem cilvēku. Peldvieta kapteiņa Zoltes ielas galā ir ļoti iecienīta, bet ne atpūtnieku pūlis, ne glābšanas stacijas tuvums nepalīdzēja kādam zēnam izkļūt no briesmām, vēsta 13. jūlija TV3 raidījums "Degpunktā".
Bērns atrasts desmit metrus no krasta jūrā un nodots mediķiem.

FOTO: Shutterstock.com

Bērns atrasts desmit metrus no krasta jūrā un nodots mediķiem.

Puika bija gājis peldēties jūrā kopā ar savu nedaudz vecāko brāli, bet vairs nevarēja izkļūt krastā. Māmiņa Maija, kas tobrīd pastaigājās pa pludmali ar savu atvasi, ar šausmām vēroja, kā piekrastē pulcējas operatīvie dienesti.

 

Bērnudārza audzinātāja stāsta, ka atnākusi ar dēlu uz pludmali un ieraudzījusi piekrastē policiju: "Tad jau varēja dzirdēt, ka cilvēki runāja, ka septiņgadīgs puisītis ir noslīcis. Sajūta bija vienkārši briesmīga. Mēs gribējām iet ātrāk projām un viss.

 

Tad vēl aizgājām līdz "Maksimai" un redzējām, kā ātrā palīdzība arī tur stāvēja. Tur cilvēki apkārt runāja par to... Šausmīgi." Jautāta, kā šādas situācijas novērst, Maija saka: "Es noteikti varu pateikt, ka tā ir vecāku nolaidība. Bērnu nevar atstāt vienu pašu ne uz mirkli."

 

Zēns bija pavisam netālu no krasta. Ugunsdzēsējiem nebija nepieciešams speciāls aprīkojums, lai cietušo nogādātu uz sauszemes. Bērns atrasts desmit metrus no krasta jūrā un nodots mediķiem.

 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā norāda, ka darbinieki ieradās sniegt palīdzību sešas minūtes pēc izsaukuma saņemšanas, tomēr zēna dzīvību glābt neizdevās.

 

Reklāma
Reklāma

Nav skaidrs, kur tajā brīdī atradās par puiku atbildīgie. Glābšanas dienestā norāda, ka vecākiem nekādā gadījumā nevajadzētu atstāt savus bērnus nepieskatītus.

 

Vietējie iedzīvotāji uzzinot par notikušo nekautrējas skaļi dusmoties. Pensionāres Monika un Marija stāsta, ka mēdz pieskatīt arī svešas atvases, kamēr pašas atpūšas pludmalē.

Viņas uzskata, ka līdzcilvēki ir atbildīgi arī par nepazīstamiem bērniem. "Kā var vispār bērnu palaist vienu pašu? Tas ir neaptverami! Viņi ir alkoholoķi vai debili? Es savu bērnus, mazbērnus audzināju, es visu laiku skatījos," saka Monika.

 

Arī vietējā iedzīvotāja Marija norāda, ka "skatās visus bērnus". "Esmu krastā un skatos, ja kādam kaut kas notiek es uzreiz kliegtu, lai skrien palīgā jaunāki."

 

Zēna bojāejas apstākļus plašāk izmeklē policija. Operatīvie dienesti aicina bērnu vecākus pieskatīt savu atvašu gaitas, jo neuzmanības sekas var būt neatgriezeniskas.

 

Video sižetu skatieties šeit.