Atkal karstums! Kardioloģe iesaka atteikties no sāls un alkohola

Laika prognozes liecina, ka tuvākajās dienās atzīme termometra stabiņā atkal pārsniegs 30 grādu robežu, un arī naktis solās būt gana tropiskas. Lūk, daži kardioloģes ieteikumi, kā palīdzēt savam organismam izturēt ziemeļniekiem neierastos laikapstākļus.
Galvenais – uzņemt pietiekami daudz šķidruma un nekarsēties tiešos saules staros.

FOTO: Shutterstock.com

Galvenais – uzņemt pietiekami daudz šķidruma un nekarsēties tiešos saules staros.

Medicīnas zinātņu kandidāte, kardioloģe Anna Koreņeviča iesaka karstajās dienās samazināt uzturā sālītu ēdienu un alkoholu, jo tie veicina organisma atūdeņošanos. Speciāliste arī atgādina par pietiekamu šķidruma uzņemšanu un iesaka dot priekšroku ūdenim: “Dienā vajadzētu izdzert astoņas glāzes šķidruma, un skaitās arī piens, nesaldinātas zāļu tējas.” Viņa uzsver, ka visi kofeīnu saturoši dzērieni gan radīs pretēju efektu, jo tiem piemīt urīndzenošs efekts. 

Palielināt uzņemtā šķidruma daudzumu itin viegli var ar gardiem vasaras našķiem: ogas, gurķi, arbūzi, melones un dažādi augļi, kabači, svaigie salāti – tie visi satur gana daudz šķidruma. 

Reklāma
Reklāma

Tāpat jāatceras par pastaigām agri no rīta vai vakarā, bet ne dienas karstākajā laikā no pulksten 11.00–16.00, kad saule ir īpaši intensīva. “Ja lietojat ārsta nozīmētus noteiktas grupas medikamentus, piemēram, kalcija kanālu blokatorus, nesabīstieties, ja karstā laikā pēkšņi rodas tūska,” brīdina kardioloģe.