“Knīpas un Knauķi” izdod jaunu albumu “Emociju pētnieki” digitālā formātā

Par godu bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” 50 gadu jubilejai ar Rimi Bērniem programmas atbalstu tapis jauns mūzikas albums “Emociju pētnieki” – 12 dziesmas par dažādām emocijām: prieku, dusmām, laimi, bēdām, kautrīgumu, draudzīgumu, bailēm, mieru, uztraukumu, pateicību, skaudību un mīļumu. No 1. jūnija albums digitālā formātā būs pieejams dažādās mūzikas straumēšanas vietnēs, un līdz ar albumu Rimi Bērniem mājaslapā būs iespēja bez maksas lejuplādēt gan dziesmu vārdus, gan emociju aprakstus un īpašas darba lapas – uzdevumus emociju izzināšanai.
Mūzika pauž to, ko nevar izteikt vārdiem, tāpēc albumā iekļautās dziesmas būs lielisks pavadonis emociju pētniecības ceļā, atklājot dažādo emociju raksturus un palīdzot bērniem labāk saprast, kā viņi jūtas

FOTO: Publicitātes foto

Mūzika pauž to, ko nevar izteikt vārdiem, tāpēc albumā iekļautās dziesmas būs lielisks pavadonis emociju pētniecības ceļā, atklājot dažādo emociju raksturus un palīdzot bērniem labāk saprast, kā viņi jūtas

Kaut arī “Knīpu un Knauķu” ikdienā prieka un draudzīguma ir visvairāk, 50 gadu laikā piedzīvotas visas emocijas, kam veltītas dziesmas jaunajā albumā. Tās ir emocijas, ko diendienā piedzīvo arī bērni visā Latvijā, tāpēc “Knīpas un Knauķi” aicina kopā doties savu emociju pētniecības ceļā. 

 

“Jebkuras emocijas ir dabiskas, tās nevajag apspiest vai apvaldīt, bet tās ir ļoti noderīgi iepazīt, lai labāk saprastu sevi un citus. Mēdz teikt, ka mūzika pauž to, ko nevar izteikt vārdiem, tāpēc ceru, ka albumā iekļautās dziesmas būs lielisks pavadonis emociju pētniecības ceļā, atklājot dažādo emociju raksturus un palīdzot bērniem labāk saprast, kā viņi jūtas,” saka Edīte Putniņa, vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” un Klusuma skolas vadītāja. 

 

Katrai no emocijām albumā veltīta viena dziesma. Visām dziesmām vārdus sarakstījusi bērnu dzejoļu un dziesmu tekstu autore Inga Cipe, bet mūziku – 12 komponisti, daudzu iemīļotu dziesmu autori: Andris Sējāns, Līga Celma-Kursiete, Ģirts Bišs, Laura Jēkabsone, Jānis Šipkēvics, Jānis Ķirsis, Anita Rezevska, Jonita Štoma, Edīte Putniņa, Andris Kontauts, Ēriks Ešenvalds un Sanita Sējāne. 

 

Albums tapis ar programmas Rimi Bērniem atbalstu, un to papildinās Rimi Bērniem ekspertes, psiholoģes Ivetas Aunītes un mākslinieces Esteres Betijas Grāveres sagatavotas īpašas emociju pētnieku darba lapas pirmsskolas un skolas vecuma bērniem. Tās ar radošu uzdevumu un vērot rosinošu jautājumu palīdzību mudinās apzināt un iepazīt savas emocijas. 

Reklāma
Reklāma

 

“Mēs esam par laimīgu bērnību, kurā netrūkst dziesmu, rotaļu un jaunu zināšanu, priecīgas kopābūšanas un aizraujošu atklājumu. Priecājamies kopā ar “Knīpām un Knauķiem” doties emociju pētīšanas ceļā un aicinām bērnus kopā ar pieaugušajiem labāk izprast dažādu emociju būtību, lai bērnība būtu patiešām laimīga, noritētu bez pārpratumiem un nesaprašanās un veidotu stipru pamatu turpmākajai dzīvei,” pauž Ance Briede-Vitkovska, Rimi Bērniem zīmola vadītāja.

 

Albumu iespējams klausīties mūzikas straumēšanas vietnēs Spotify, Youtube, Instagram/Facebook, TikTok/Resso, YouTube Music, Amazon, Soundtrack by Twitch, Pandora, Deezer, Tidal, iHeartRadio, ClaroMusica, Saavn, Boomplay (beta), Anghami, KKBox, NetEase, Tencent, Triller (beta), Yandex Music (beta), MediaNet. 

 

Emociju darba lapas, emociju aprakstus un dziesmu vārdus meklē šeit