Atvieglojumi vakcinētajiem, klātienes izlaidumi un bērnu nometnes – valdības lēmumu kopsavilkums

Valdība 27. maijā paplašināja iespējas pulcēties, apmeklēt atpūtas un izklaides vietas un strādāt pret Covid-19 vakcinētajiem vai to izslimojušiem cilvēkiem, paredzot elektronisku sertifikātu sistēmu šā fakta pārbaudei, kā arī klātienē ar īpašiem drošības pasākumiem varēs notikt bērnu nometnes un izglītības iestāžu izlaidumi, informēja Ministru kabinetā.
Atvieglojumi vakcinētajiem, klātienes izlaidumi un bērnu nometnes – valdības lēmumu kopsavilkums

FOTO: Shutterstock.com

Bērnu nometnes

No 14. jūnija varēs organizēt dažādu veidu bērnu nometnes grupām līdz 20 dalībniekiem, kuri 48 stundu laikā pirms nometnes sākuma ir saņēmuši negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Negatīvam testam jābūt arī nometnes personālam. Ja nometne ir ilgāka par nedēļu, tad visiem tests jāveic atkārtoti nometnes laikā reizi nedēļā.

Bērnu nometņu grupas un personāls nometnes norises laikā nedrīkst tikties ar citām grupām.
Vienas dienas nometnē klātesošajiem jālieto mutes un deguna aizsegs. Diennakts nometnēs tos varēs nelietot.
 

 

Izlaidumi


Varēs organizēt klātienes izlaidumus. Tos drīkstēs organizēt ārpus telpām ierobežotā teritorijā līdz divām stundām, un tajos drīkst piedalīties līdz 40 cilvēkiem – skolēni un mācībspēki, taču ne viesi. Viesi drīkst atrasties ārpus svinīgā pasākuma zonas. Vēlams starp izlaidumiem ievērot pārtraukumu, lai mazinātu iespēju izlaiduma grupām tikties un citam citu pakļaut inficēšanās riskam.

 

Vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem mazāk ierobežojumu 


Apstiprināti arī ierobežojumu atvieglojumi cilvēkiem, kuri ir izslimojuši Covid-19 vai ir vakcinēti. Lai pierādītu šo faktu, būs jāuzrāda pārslimošanu, vakcināciju vai, atsevišķos gadījumos, testu apliecinošs sertifikāts (QR kods), ko varēs lejupielādēt tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv vai saņemt papīra formātā klientu apkalpošanas centrā pašvaldībā. Plānots, ka sistēma sāks darboties 1. jūnijā.

Reklāma
Reklāma

No 1. jūnija klātienē varēs strādāt pret Covid-19  vakcinēti vai to izslimojuši individuālu pakalpojumu sniedzēji. Lai frizieriem, manikīra un pedikīra meistariem un podologiem, nebūtu jāpārtrauc sniegt pakalpojumus, vakcinācija būs jāpabeidz līdz 2021. gada 1. septembrim.

No 15. jūnija Covid-19 pārslimojušiem un vakcinētiem cilvēkiem paredzētas plašākas pulcēšanās un pakalpojumu izmantošanas iespējas. Bez maskām un distances ievērošanas, uzrādot sertifikātu, varēs piedalīties publiskos pasākumos ārā un telpās, apmeklēt sporta klubus, restorānus, kino koncertus un saņemt citus pakalpojumus klātienē.

No 15. jūnija pasākumos telpās varēs pulcēties līdz 300 cilvēkiem, kuri var uzrādīt vakcinācijas sertifikātu, un līdz 500 cilvēkiem ārpus telpām organizētos pasākumos. Pasākumi telpās nedrīkstēs būt ilgāki par četrām stundām.