Varēs sākt vakcinēt pret Covid-19 visus gribētājus, ja ir pietiekams vakcīnu daudzums

Veselības ministrija gadījumos, kad būs pieejams pietiekami daudz Covid-19 vakcīnu un būs pietiekama vakcinācijas kapacitāte, varēs piedāvāt vakcināciju jebkuram iedzīvotājam, nevis tikai prioritāro grupu pārstāvjiem.
Masu vakcinācijas punkts Rīgas Centrāltirgū.

FOTO: Shutterstock.com

Masu vakcinācijas punkts Rīgas Centrāltirgū.

Par to otrdien, 13. aprīlī, vienojās valdība.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts informēja, ka to varēs darīt, ja būs pietiekams vakcīnu daudzums un tas neierobežos vakcinācijas iespēju prioritārajās grupās.

Pavļuts skaidroja, ka apstiprinātie valdības noteikumi gan ir tikai pieļāvums, tajos nav atrunāti konkrēti rādītāji, piemēram, pie kāda vakcīnu skaita noliktavās varētu sākt potēšanu ārpus prioritārajām grupām.
 

Reklāma
Reklāma

Viņš sprieda, ka to varētu sākt darīt, ja kapacitāte to ļaus. Ticamākais variants būtu, ja vakcīnu apjoms būs lielāks un rastos situācija, ka tās nevar izlietot prioritāro grupu vakcinēšanai, tad varētu iedarbināt iespēju saņemt poti cilvēkiem ārpus prioritārajām grupām. Vai tas notiktu kā brīvā rinda vai kā aicinājums dienas beigās uz “laimīgo stundu”, kurā vakcinētu jau atvērto, bet neizlietot vakcīnu flakonus, nav izlemts.