Papildināts to veikalu klāsts, kas drīkst darboties lielajos tirdzniecības centros

Lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs strādāt arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali, ceturtdien lēma Ministru kabinets.
Cilvēki stāv rindās pie lietoto apģērbu veikaliem Humana., Foto: Mārtiņš Ziders

FOTO: no personīgā arhīva

Cilvēki stāv rindās pie lietoto apģērbu veikaliem "Humana"., Foto: Mārtiņš Ziders

Ministru kabinets apstiprināja grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", papildinot to veikalu klāstu, kas var darboties klātienē lielajos tirdzniecības centros.


Līdz ar valdības lēmumu, lielajos tirdzniecības centros, proti, tirdzniecības centrā, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir virs 7000 kvadrātmetriem, un kurā atsevišķās tirdzniecības vietās darbojas vismaz pieci tirdzniecības dalībnieki vai pakalpojuma sniedzēji, klātienē darboties varēs arī datoru, datoru perifēro iekārtu, videospēļu vadības paneļu, kā arī standarta programmatūru mazumtirdzniecības vietas, kā telekomunikāciju iekārtu mazumtirdzniecības specializētie veikali.

 

Ekonomikas ministrijā (EM) skaidroja, ka patlaban šajos veikalos, kas atrodas lielajos tirdzniecības centros, var darboties pakalpojumu sniegšanas sadaļa, bet nav atļauta mobilo telefonu un datoru tirdzniecība.

Reklāma
Reklāma

 

Jau ziņots, ka no 7.aprīļa pastiprinātas drošības apstākļos darbu klātienē atsākuši visi veikali ārpus lielajiem tirdzniecības centriem, savukārt lielos tirdzniecības centros atļauta tikai pakalpojumu sniegšanas vietu un atsevišķu veikalu veidu darbība. Tāpat atļauta arī ielu tirdzniecības organizēšana, ievērojot drošas tirdzniecības protokolu visā āra tirdzniecībā.