Kā pieteikt vakcināciju pret Covid-19 mājās?

Latvijas Radio klausītāja vaicā: Es esmu 80 gadus veca, nevaru staigāt muguras sāpju dēļ. Tālākais, ko es varu notiet, ir 10 metri līdz virtuvei. Vai būs tāda lieta, ka pie tādiem nekustīgiem brauks uz mājām vakcinēt?
Kā pieteikt vakcināciju pret Covid-19 mājās?

FOTO: Shutterstock.com

Atbild Vakcinācijas biroja komunikācijas koordinatore Ieva Stūre: "Cilvēkus, kuriem ir nepieciešama izbraukuma vakcinācija mājās, mēs aicinām pieteikties pie sava ģimenes ārsta vai pa tālruni 8989, norādot, ka būs nepieciešama izbraukuma vakcinācija mājās. Pēc tam šie saraksti tiks pārbaudīti pie ģimenes ārsta un ģimenes ārsts būs tas, kurš dos savu slēdzienu, ka tiešām vakcinācija mājās ir nepieciešama.

Ģimenes ārsti līdz 25. martam veidos šos sarakstus un iesniegs tālāk Nacionālajam veselības dienestam, kas tālāk no šiem sarakstiem veidos izbraukuma vakcinācijas grafikus.

Ja cilvēks jau ir pieteicies 8989 [vai manavakcina.lv], bet nav norādījis, ka nepieciešama izbraukuma vakcinācija mājās, jo nebija tādas iespējas to atzīmēt, mēs lūdzam zvanīt uz 8989 un lūgt papildināt pieteikumu, atzīmējot, ka nepieciešama izbraukuma vakcinācija mājās. To var izdarīt, tikai piezvanot pa tālruni, [manavakcina.lv šādas iespējas nav]. Bet var pieteikties [vakcinācijai mājās] arī uzreiz pie ģimenes ārsta [un nezvanīt 8989].
 

Reklāma
Reklāma

Visu rakstu lasi sabiedrisko mediju portālā LSM.lv