Anglijā strauji izplatoties "jauns koronavīrusa variants"

Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks pavēstījis, ka vairākās Anglijas daļās strauji izplatās "jauns koronavīrusa variants", raksta BBC Health.

 

Anglijas dienvidos reģistrē jaunu vīrusa paveidu.

FOTO: Shutterstock.com

Anglijas dienvidos reģistrē jaunu vīrusa paveidu.

Jaunā vīrusa izraisītās Covid-19 infekcijas reģistrējušas vismaz 60 dažādas vietējās varas iestādes, pavēstījis Henkoks.

Informācija ir nodota Pasaules Veselības organizācijai, un Apvienotās Karalistes zinātnieki uzsākuši detalizētus pētījumus.

Henkoks norādīja, ka nekas neliecina, ka šis "jaunais variants" izraisa smagāku slimības gaitu vai ka vakcīna uz to neiedarbosies, tomēr viņš pieļauj, ka tas varētu būt saistīts ar straujo Covid-19 izplatību Anglijas dienvidaustrumos.
 

Nebūsim histēriski. Tas nenozīmē, ka vīruss ir vieglāk pārnēsājams, infekciozāks vai bīstamāks. Tas ir kaut kas, kas jāpieskata.

 

"Mēs šobrīd esam identificējuši vairāk nekā 1000 gadījumus ar šo jauno variantu galvenokārt Anglijas dienvidos, lai gan gadījumi ir identificēti gandrīz 60 dažādās vietējo pašvaldību teritorijās," viņš teica parlamenta locekļiem Pārstāvju palātā.

Reklāma
Reklāma

Anglijas veselības aprūpes augstākā amatpersona Kriss Vitijs sacīja, ka pašreizējie koronavīrusa uztriepju testi atklāj arī jauno vīrusa variantu.

Birmingemas universitātes eksperts profesors Alans Maknalijs ar BBC starpniecību aicināja visus saglabāt mieru: "Nebūsim histēriski. Tas nenozīmē, ka vīruss ir vieglāk pārnēsājams, infekciozāks vai bīstamāks. Tas ir kaut kas, kas jāpieskata." Profesors norāda, ka tā ir normāla vīrusa attīstība un gaidāms, ka šādi "jauni koronavīrusa varianti" laika gaitā nāks un ies.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Londonā un tās apkārtnē no trešdienas stāsies spēkā augstākā līmeņa ierobežojumi, kas nozīmē, ka cilvēki nedrīkstēs socializēties iekštelpās un bāros, un krogi un restorāni varēs pārdot ēdienu tikai līdzņemšanai.

Novembrī Londona bija viens no apgabaliem ar zemākajiem inficēšanās rādītājiem Anglijā, bet tagad vairāki rajoni Londonā un tās apkārtnē kļuvuši par vīrusa perēkļiem.