Saeimā iesniedz iniciatīvu atcelt prasību skolēniem valkāt sejas maskas

Portālā "Manabalss.lv" ir savākti vairāk nekā 19 000 parakstu, un izskatīšanai Saeimā jau iesniegta iniciatīva ar aicinājumu atcelt valdības lēmumu visiem skolēniem uzdot skolās un ārpus tām valkāt mutes un deguna aizsegus, ziņo sabiedrisko mediju portāls LSM.lv

Maskas skolā paredzēts sākt lietot janvārī.

FOTO: Shutterstock.com

Maskas skolā paredzēts sākt lietot janvārī.

Izglītības un zinātnes ministrija uzsvēra, ka plašākas sejas masku lietošana izglītības iestādēs gan pedagogiem, gan skolēniem būtu efektīvs risinājums Covid-19 infekcijas samazināšanai. To apliecina pozitīva pieredze vismaz sešās Eiropas valstīs, kur noteiktas stingras prasības par masku lietošanu skolās.

Vienlaikus arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece izteikusies, ka valdībai, iespējams, būs jāpārskata savs lēmums par prasību visiem skolēniem valkāt maskas skolā stundu laikā un arī ārpus skolas.

Šuplinska norādīja, ka gadījumā, ja Saeima šo iniciatīvu atbalstīs, bet saslimstība ar Covid-19 nemazināsies, būs jādomā par visu klašu pāriešanu uz attālinātajām mācībām vai arī par brīvlaika pagarināšanu 1. – 4. klašu skolēniem, pēc tam attiecīgi pagarinot mācību gadu.

Ja Saeima nolems, ka 1. – 4. klašu skolēniem skolās no janvāra tomēr nebūtu jālieto maskas, bet Covid-19 izplatība valstī līdz tam laikam nesamazināsies, būs jālemj arī par šo klašu skolēnu mācībām attālināti vai par garāku brīvlaiku, atzina izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska

Visu ziņu var izlasīt LSM.lv

Reklāma
Reklāma