Aktieris Edijs Zalaks ar ģimeni taksometrā no Maskavas aizbrauc līdz robežai, bet viņa sievu neielaiž Latvijā

Dailes teātra aktierim Edijam Zalakam šis laiks ir izaicinājumu pilns. Mērojot 600 kilometru ar taksometru no mājvietas Krievijā uz Latviju, dzimtenē iekļūt neizdevās – robežsargi liedza viņa sievai šķērsot robežu.

Edija sieva ar pāra atvasēm. (Foto: no privātā arhīva)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Edija sieva ar pāra atvasēm. (Foto: no privātā arhīva)

Aktieris Edijs Zalaks ar sievu Vasilisu un abu kopīgajām atvasēm pirms kāda laika no dzīves Latvijā pārcēlās uz Maskavu, jo tur saņēma labu darba piedāvājumu un uzskatīja, ka Maskavā ģimenei pavērsies plašākas iespējas. Dzīve kaimiņzemē aktierim nav sveša, jo Krievijas galvaspilsētā Zalaks savulaik ir studējis aktiermeistarību, kad uz Maskavu devās pēc vidusskolas absolvēšanas. Arī viņa mīļotā sieva ir no Maskavas. „Naudas pelnīšana un darbs tomēr ir vīrieša lieta, tādēļ es, lai apgādātu savu ģimeni, esmu gatavs strādāt gan Krievijā, gan Latvijā,” savulaik teica aktieris.

 

Bet nu pienācis laiks, kad aktierim piedāvāts vērienīgs kino projekts Latvijā, tālab viņš ar ģimeni uz laiku nolēmis pārcelties uz Edija dzimteni. „Šajā kino projektā man paredzēta viena no galvenajām lomām un plānots liels darbs. Vēlējāmies arī vasaru pavadīt pie dabas – Jūrmalā,” tuvākās nākotnes plānus ieskicē aktieris. Diemžēl atgriešanos Latvijā krietni pabojāja nesakārtotās formalitātes. „Mēs nobraucām ar taksometru 600 kilometru garu ceļu līdz robežai.

Mēs uz robežas šo jautājumu risinājām vairāk nekā piecas stundas, taču nesekmīgi. Tā nu atkal 600 kilometru garo ceļu ar taksometru mērojām atpakaļ.

Taču robežsargi paziņoja, ka es ar bērniem varu šķērsot robežu, bet mana sieva ne, jo nav Latvijas pilsone.

Zalaks ar bērnu

Reklāma
Reklāma

Mēs uz robežas šo jautājumu risinājām vairāk nekā piecas stundas, taču nesekmīgi. Tā nu atkal 600 kilometru garo ceļu ar taksometru mērojām atpakaļ,” par piedzīvoto stāsta aktieris. Viņš atzīst, ka šobrīd kārtojot visas nepieciešamās formalitātes, lai jau drīz arī viņa sieva varētu šķērsot robežu un Latvijā drīkstētu uzturēties visa ģimene.

 

Aktieris atzīst, ka ceļa izdevumos, ko mēroja ar taksometru līdz pat robežai, iztērējis vairākus simtus eiro. „Bija plāns, ka mūs aiz robežas sagaidīs mans brālis ar auto Rēzeknē, tad dosimies tālāk, taču šie plāni bija jāatceļ,” nosaka aktieris.

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti