Ragaviņas, spilvens, kendama, lego - Levits ar kundzi lasa bērnu Ziemassvētku vēlmes "Laimas" labdarības namiņā

Šonedēļ jau astoto gadu pēc kārtas pie “Laimas” pulksteņa durvis vēris “Laimas” labdarības namiņš ar mērķi sagādāt prieku un radīt Ziemassvētku brīnumu 1 500 bērniem ar dažādiem sociālajiem statusiem no vairāk nekā 20 Latvijas reģioniem. Namiņa atklāšanas pasākumā viesojās arī Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti. 

Levitu pāris apņēmies piepildīt sapņus kādas 7 bērnu ģimenes bērniem no Vidzemes. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Levitu pāris apņēmies piepildīt sapņus kādas 7 bērnu ģimenes bērniem no Vidzemes. Publicitātes foto.

 

Valsts prezidenta kundze Andra Levite uzsver: “Ir daži bērni, kuri dzimst laimes krekliņā, un dažiem tas laimes krekliņš nav iedots līdzi. Es domāju, ka tiem, kuri dzimuši laimes krekliņā, būtu pienākums un arī prieks sagādāt prieku pārējiem.”

Valsts prezidents Egils Levits norāda: “Šis ir ārkārtīgi svarīgs pasākums tāpēc, ka visi bērni un viņu sapņi ir vienvērtīgi, taču ne visiem ir iespējas piepildīt savus sapņus. Šī akcija dod iespēju piepildīt sapņus tiem, kuriem citādāk tas nebūtu iespējams, un tas ir Ziemassvētku garā – piepildīt šādu bērnu sapņus.”

Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti šajos svētkos iepriecinās daudzbērnu ģimeni no Vidzemes. Šīs ģimenes septiņas atvases šajos Ziemassvētkos sapņo saņemt kamaniņas ziemas priekiem, apavus, kā arī puzli un citas rotaļlietas.  

“Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons papildina: “Esam patiesi priecīgi, ka “Laimas” labdarības namiņa apmeklēšana ir kļuvusi par daudzu cilvēku neatņemamu Ziemassvētku tradīciju gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Ar gandarījumu atskatāmies uz paveikto pēdējo gadu laikā un pateicamies ikvienam, kurš piedalās bērnu kvēlāko sapņu īstenošanā. Novēlu mums ikkatram kaut uz mirkli apstāties ikdienas skrējienā un radīt svētku brīnumu tiem, kuri to ļoti gaida!”

Reklāma
Reklāma

“Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons šogad svētku prieku ienesīs divu māsu ikdienā no Kurzemes, sagādājot viņām dažādas kārotās rotaļlietas. 
 
“Laimas” labdarības namiņā līdz pat 22. decembrim katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00 būs gaidīts ikviens, kurš vēlas piepildīt to bērnu kvēlākos sapņus, kuru ģimenes šajos svētkos pašas tos nevar nodrošināt.  "Laimas" labdarības namiņa projektā piedalās bērni no ģimenēm ar dažādiem sociālajiem statusiem – gan bērni no daudzbērnu, audžu, maznodrošinātām ģimenēm, gan bērni ar invaliditāti. "Laimas" labdarības namiņš ir vieta, kur šo bērnu sapņi par Ziemassvētku dāvanām sastopas ar cilvēkiem, kuri ir gatavi tos piepildīt. 

Bērnu kartītēs minētās vēlmes ir daudz un dažādas – gan tādas ikdienā nepieciešamās lietas kā apģērbs un apavi vai brilles redzes uzlabošanai, gan dāvanas, kas palīdzētu bērniem attīstīt viņu talantus un dažādotu brīvā laika pavadīšanas iespējas, piemēram, velosipēdi, mūzikas instrumenti, galda spēles. Katra izvēlētā kartīte tiek reģistrēta sistēmā un piecu dienu laikā projekta atbalstītājs ir aicināts sarūpēto dāvanu nogādāt “Laimas” namiņā, no kurienes tā tālāk tiks nosūtīta kartītes autoram.  

Jau trešo gadu “Laimas” labdarības namiņu ir iespējams apmeklēt arī virtuāli – mājaslapā www.laimasnamins.lv. Namiņa mājaslapa sniedz iespēju tiešsaistē apskatīt daļu no 1500 bērnu radītajām kartītēm un iepazīties ar  viņu kārotākajām dāvanām. Papildus tam mājaslapā ikviens var sekot līdzi sarūpēto dāvanu skaitam un redzēt, cik daudz bērnu vēl gaida savas vēlmes piepildāmies. Lai arī kartīti ir iespējams izvēlēties tiešsaistē, sarūpētā dāvana pēc tam ir jānogādā uz “Laimas” labdarības namiņu Rīgā, lai namiņa labās fejas gādātu par tās nonākšanu pie bērniem visos Latvijas reģionos. 

Kopš 2012. gada “Laimas” labdarības namiņā piepildīti 6 800 bērnu sapņi no vairāk nekā 70 Latvijas novadiem. Šogad ar sabiedrības atbalstu tiks radīta svētku sajūta vēl 1 500 bērnu mājās no 20 Latvijas novadiem.