Tēti un bērni iepazīst autosporta pasauli kartingu un ūdens atrakciju izlūkgājienā

Pagājušās nedēļas nogalē, 30. augustā tika aizvadīts kārtējais vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv rīkotais tētu un bērnu izlūkbrauciens. Šoreiz sadarbībā ar “LMT Autosporta Akadēmiju” (LMT AA) un Sporta kompleksu “333” 17 tēvi kopā ar 25 bērniem devās aizraujošā autosporta piedzīvojumā, tikās ar FIA Eiropas čempionu rallijkrosā Reini Nitišu, sacentās Lemānas tipa kartingu mačā ģimenēm un atpūtās “333” ūdens atrakciju parkā.  

17 tēvi kopā ar 25 bērniem devās aizraujošā autosporta piedzīvojumā!

FOTO: Artūrs Ķipsts

17 tēvi kopā ar 25 bērniem devās aizraujošā autosporta piedzīvojumā!

Tēvu un bērnu izlūkbraucienu Sporta kompleksā “333” vadīja LMT AA mentors Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš kopā ar “333” instruktoriem dalībniekus iepazīstināja ar kartingu sacensību norisi un drošības noteikumiem, kas noteikti jāņem vērā gan lieliem, gan maziem braucējiem. 
Mārtiņš Aleksandrovičs: “Šāds pasākums ir unikāls notikums gan tētiem, gan bērniem. Tēviem ir svarīgi saprasties un sadarboties ar bērniem, un šoreiz mēs varējām dot iespēju ģimenēm kā komandām startēt kartingu izaicinājumā. Bija prieks redzēt, kā tēvi kopā ar bērniem domā labāko taktiku, kā startēt sacensībās un kā piloti viens otru atbalstīja visu sacensību laiku.”
 
Neaizmirstama pieredze visiem dalībniekiem bija tikšanās ar īpašo pasākuma viesi – Eiropas čempionu rallijkrosā Reini Nitišu, kurš dalījās savā ievērojamajā autosporta pieredzē un deva vērtīgus padomus, kā tikt galā ar kartingu sacensību izaicinājumiem, uzsverot to, ka uzdevums nav aizlidot pa priekšu pirmajā aplī, bet visu darīt pārdomāti. 

Parasti Lemānas tipa sacensības tiek aizvadītas 24 stundas bez apstājas, pārbaudot dalībnieku izturību un tehnisko sagatavotību. Izlūkgājiena dalībnieki tika sadalīti ģimeņu komandās un šoreiz tēviem ar bērniem bija iespēja izmēģināt 40 minūšu sacīkstes ar nosacījumu, ka kartingu piloti mainās vismaz trīs reizes. Jau izmēģinājuma braucienu laikā tēvi ar bērniem izstrādāja savas stratēģijas, lai sasniegtu labākos rezultātu trasē.

Konkurence bija sīva un 40 minūtēs daži no sacensību dalībniekiem nobrauca pat 52 apļus pa kartinga trasi! 

Sacensību noslēgumā uz goda pjedestāla kāpa trīs ģimenes – par čempioniem tika atzīta Kalniņu ģimenes komanda, otro vietu ieņēma Kulbergi, savukārt trešajā vietā šoreiz ierindojās Laizānu ģimene. 

Visi sacensību dalībnieki saņēma atzinības rakstus, savukārt uzvarētājiem būs iespēja uzlabot braukšanas iemaņas, trenējoties profesionālā autosporta simulatorā Biķernieku kompleksa sporta bāzē. Pēc saspringtajām sacensībām tēvi ar bērniem izbaudīja godam pelnīto atpūtu “333” ūdens atrakciju parkā. 

Atbalsta Valsts reģionālās attīstības aģentūra. 

Reklāma
Reklāma

Par “LMT Autotransporta Akadēmiju”
“LMT Autotransporta Akadēmijas” ģenerālsponsors jau devīto gadu ir Latvijas Mobilais Telefons, un to atbalsta arī Latvijas Automobiļu federācija. LMT AA jau ceturto sezonu rīko “LMT AA Skolu kartinga kausu” un “LMT Elektrokartingu čempionātu”, un šogad sacensībās piedalās 15 mācību iestāžu un jauniešu jaunrades centru kartingu komandas no visas Latvijas. Sacīkšu mērķis ir iedvesmot tehnikumu un vidusskolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, pievērsties autosportam, kā arī papildināt ar nozari saistīto Latvijas izglītības iestāžu mācību programmu bāzi ar aktualitātēm inovatīvās elektropiedziņas jomā. 

Par Sporta komlpeksu “333”
Sporta komplekss „333” ir multifunkcionāla sporta, atpūtas un drošas braukšanas komplekss Ropažu novadā. Komplekss ir dibināts 2003. gadā, kas bija sākuma punkts jaunai kartinga trasei. Kopš tā dibināšanas ir pagājuši 16 gadi, un šajā laika posmā komplekss ir strauji attīstījies. Sporta kompleksā ir gaidīts ikviens, kurš ir gatavs nodoties dažādām aktivitātēm svaigā gaisā, saņemot prieka, drošības un adrenalīna devu. Atpūta kompleksā ir piemērota ģimenēm, korporatīvajiem kolektīviem, sacensībām, prezentācijām, festivāliem, sporta spēlēm u.c. pasākumiem.