Šogad Latvijas Pasts izdos divas ar vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv veidotas pastmarkas

Šogad pirmoreiz Latvijas Pasts emitēs pastmarkas, sadarbojoties ar Latvijas vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv – tās būs divas pastmarkas, no kurām viena tiks izdota, godinot Mātes dienas, bet otra – Tēva dienas tradīciju.

2019.gadā paredzēts izdot 20 pastmarku izdevumu – kopumā 25 pastmarkas un vienu pastmarku bloku ar kopējo tirāžu vairāk nekā seši miljoni eksemplāru.

FOTO: Shutterstock.com

2019.gadā paredzēts izdot 20 pastmarku izdevumu – kopumā 25 pastmarkas un vienu pastmarku bloku ar kopējo tirāžu vairāk nekā seši miljoni eksemplāru.

Kā informē Latvijas Pasts, 2019.gadā paredzēts izdot 20 pastmarku izdevumu – kopumā 25 pastmarkas un vienu pastmarku bloku ar kopējo tirāžu vairāk nekā seši miljoni eksemplāru. Jaunās pastmarkas būs iekļautas gan jau pazīstamās sērijās, gan arī veidotas kā īpaši oriģinālizdevumi. Divas 2019.gada pastmarkas taps sadarbībā ar Latvijas vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv. Trīs pastmarku izdevumi plānoti pašlīmējošā formā, savukārt viena pastmarka – ar unikālu neregulāras formas dizainu, kāds pirmoreiz tika radīts 2018.gadā par godu Latvijas simtgadei.

 

Pirmās 2019.gada pastmarkas tiks izdotas 18.janvārī un būs tradicionālās Latvijas novadu un pilsētu ģerboņu sērijas standarta pastmarkas, uz kurām tiks attēloti Tukuma, Aizputes un Rucavas novada ģerboņi. Starp jau populārām sērijām, ko šogad papildinās jaunas pastmarkas, jāmin Izcilie latviešu mākslinieki – ar gleznotājam Johanam (Jānim) Valteram veltītu pastmarku, Latvijas Dabas muzeja unikālie eksponāti, Latvijas bākas un Latvijas arhitektūra – par tēmu Ūdenstorņi.

Reklāma
Reklāma

2019.gadā tiks izdotas arī visas Eiropas vienotās sērijas pastmarkas – šogad ar ornitoloģijas motīviem – un pastmarku sērijas Latvijas autobūves vēsture turpinājums sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju. Pastmarkas tiks veltītas arī Latvijas Universitātes un Latvijas Mākslas akadēmijas simtgadei, rakstnieka, publicista un apgaismības ideju popularizētāja Garlība Merķeļa dzimšanas atceres 250.gadadienai un mākslinieka Rigarda Zariņa 150.jubilejai.

2018.gadā Latvijas Pasts izdeva 26 pastmarkas un trīs pastmarku blokus, to kopējai tirāžai sasniedzot 6,6 miljonus eksemplāru. Visas 2018.gadā izdotās pastmarkas iespējams aplūkot te. Par pastmarku izdošanas plānu lemj speciāla Pastmarku emisijas komisija.