Eurodesk jauniešu festivālā Madonā aicina izzināt iespējas Eiropā

2018. gada 12. augustā, Madonā no plkst. 12:00 līdz 20:00 jauniešu festivālā „Paspēt 12 stundās” jauniešiem būs iespēja piedalīties Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Eurodesk tīkla aktivitātēs.

FOTO: Shutterstock.com

Eurodesk teltī jaunieši varēs uzzināt par mobilitātes iespējām Eiropā, uzklausīt citu jauniešu pieredzes stāstus, kā ar piedalīsies praktiskās aktivitātēs. 

Eurodesk telts apmeklētājiem kā vieniem no pirmajiem būs iespēja iegūt informāciju par jauno programmu „Eiropas Solidaritātes korpuss”, kuras aktivitātēm jaunieši varēs sākt pieteikties jau tuvākā mēneša laikā. Eurodesk teltī (festivāla teritorijas zonā “Zinību mauriņš”) visas dienas garumā notiks sarunas, stāsti, darbnīcas par un ap jauniešu mobilitātes iespējām Eiropā un programmām „Erasmus+” un „Eiropas Solidaritātes korpuss”, kā arī JSPA piedāvātajām neformālās izglītības iespējām. Sev aktuālu informāciju varēs gūt gan jaunieši, gan jaunatnes lietu speciālisti, kā arī citi interesenti. 

Eurodesk aktivitāšu telts programma: 
12:15 - 13:15 Eurodesk brančs: jauniešu mobilitātes iespējas Eiropā
13:30 - 14:00 Erasmus+ Jauniešu apmaiņas: pieredzes stāsti
15:00 - 16:00 Brīvprātīgā darba iespējas Eiropā
16:15 - 17:30 Praktiskā darbnīca “Solidaritātes projekti: radi un realizē savu ideju!"
19:00 - 20:00 Erudīcijas spēle komandām “Prāta laboratorija: Tepat, Eiropā” (komandas bez vecuma ierobežojuma līdz četriem cilvēkiem katrā)
 


Pasākumā jaunieši varēs uzzināt arī par Brīvprātīgā darba iespējām. Ar savu pieredzi Brīvprātīgā darba projektā pasākumā dalīsies jauniete no Austrijas Mariona Lihtenberga (Marion Lichtenberger), kura kā brīvprātīgā darba veicēja 27. jūlijā ieradās Jēkabpilī un Latvijā pavadīs desmit mēnešus. Mariona „Erasmus+” Eiropas brīvprātīgā darba projektā “Volunteers discovery” savus ikdienas pienākumus veiks biedrības „Jēkabpils NVO resursu centrs” dienas centrā „Kopā būt”. Šobrīd Mariona plāno aktivitātes, ko varētu nodrošināt jēkabpiliešiem, un viena no tām būs arī vācu valodas nodarbības. Tā kā Mariona ir aizrāvusies ar zīmēšanu, tad labprāt rīkos arī zīmēšanas nodarbības. Marionas pieredze ir viens piemērs, kas pierāda Brīvprātīgā darba plašo iespēju klāstu. 

Jaunieši apgūt Eiropas iespējas var visā Latvijā, tostarp viens no Eurodesk reģionālajiem koordinatoriem ir Ķekavas novada "Jaunatnes iniciatīvu centrs" (JIC), kuri šobrīd aktīvi strādā pie „Erasmus+” Jauniešu apmaiņas projekta "THE BURNING MAN" plānošanas. Apmaiņu projekta ietvaros teju divas nedēļas novembrī jaunieši no Latvijas, Polijas, Lietuvas un Turcijas apgūs jautājumus par cilvēka izdegšanas tēmu, runājot ne tikai ar vārdiem, bet arī caur mūziku, mākslu, teātri, kino, spēlēm, kustībām un sevis pētīšanu.  

Jauniešu festivālu par godu Starptautiskajai Jaunatnes dienai organizē Madonas novads, kas 2018.gadā nes Jauniešu galvaspilsētas karogu. Pasākumā tiks paziņota arī tā pilsēta vai novads, kas Jauniešu galvaspilsētas titulu pārņems 2019.gadā

Pasākuma programma 

Informācija par pasākumu sociālajā tīklā Facebook 
 

Reklāma
Reklāma

Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru
JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību.

JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+: Jaunatne darbībā”; Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem Eurodesk, eTwinning, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”. Kopējā summa, kas pieejama JSPA administrēto programmu projektu īstenošanai 2018. gadā ir vairāk nekā 6 miljoni eiro.