Sociālo tīklu skandāls ar mašīnā sakarsušiem bērniem pie "Spices": gadījumu vērtēs gan policija, gan mediķi

Valsts policija (VP) pārbaudē vērtēs vecāku rīcību, bez uzraudzības sakarsušā automašīnā tirdzniecības centra stāvlaukumā atstājot divus bērnus, aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāve Elīna Sprudzāne.

FOTO: Shutterstock.com

VP sestdien tika ziņots, ka tirdzniecības centra "Spice" stāvlaukumā karstajā laikā automašīnā atrodas divi mazgadīgi bērni bez vecāku uzraudzības.

Kāda notikušā aculieciniece sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka sestdien, novietojot automašīnu netālu no tirdzniecības centra galvenās ieejas durvīm, paralēli no sevis, pamanījusi citā automašīnā raudošu aptuveni četrus gadus vecu bērnu. Sieviete bērnam uzdevusi pāris jautājumus, paralēli raustot visas automašīnas durvis, un pamanījusi, ka mašīnā ir vēl viens guļošs aptuveni gadu vecs bērns.

 

 

Puika, visticamāk, pamodies no miega, sakarsis, nosvīdis, sapratis, ka mašīnā ir viens pats ar brāli sācis pamatīgi uztraukties un raudāt, raksta sieviete.

Pēc viņas stāstītā, drīzumā atnākuši citi aculiecinieki un pa nelielo loga šķirbu mēģinājuši automašīnas logu paspiest uz leju. Sieviete kādu ģimeni arī lūgusi izziņot tirdzniecības centra informācijas centrā mašīnas valsts reģistrācijas numuru un paziņot par situāciju.

Reklāma
Reklāma

Savukārt kāds vīrietis pasaucis netālu esošās ceļu policijas ekipāžas darbinieku. Līdz ar viņa atnākšanu izdevies sarunāt, ka puika izņems rokas no krēsliņa siksnām un no iekšpuses atvērs mašīnas durvis, raksta sieviete.

Uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), bet bērnus neesot bijusi nepieciešamība hospitalizēt.

Pēc aptuveni pusstundas uzradušies bērnu vecāki. Kā apgalvo sieviete, kad viņi beiguši pārrunas ar NMPD darbiniekiem un pārbaudīts bērnu veselības stāvoklis, vecāki sievietei esot izteikuši pārmetumus par to, ka viņa izsaukusi policiju un mediķus, kā arī nav "rīkojusies cilvēcīgi."

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule norāda, ka situācija tiks vērtēta, kā arī piebilda, ka pēc "pieneņu likšanas gadījuma" cenšas nepārsteigties. "Bet NMPD izskata katru mazāko sūdzību. Arī izteiktu sociālajos tīklos. Strādājam kopā, lai būtu labāki!" viņa raksta tviterī.

 

Informācija no portāla Jauns.lv