Rīgas pašvaldības policijas darbinieks izglābj Lucavsalas peldvietā slīkstošu bērnu. VIDEO

Sestdien, 2.jūnijā, neilgi pirms pulksten 15.00 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, uzraugot drošību pie ūdens, Lucavsalas peldvietā pamanīja kādu bērnu, kurš vairākas reizes pagāja zem ūdens.

FOTO: Shutterstock.com

Tuvumā esošais policists – glābējs nekavējoties metās ūdenī un slīkstošo meitenīti iznesa krastā, kur drīz vien arī bija bērna tēvs. Sākumā četrus gadus vecā meitene nereaģēja, bet, kad bija krastā, sāka atklepot ūdeni un raudāt. Ņemot vērā, ka pēc slīkšanas daži simptomi var parādīties vēlāk un vienmēr šādos gadījumos nepieciešami plašāki izmeklējumi, uz notikuma vietu nekavējoties arī tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Kamēr kārtības sargi gaidīja mediķu ierašanos, glābēji no meitenes tēva noskaidroja, ka ģimene šogad pirmo reizi devusies atpūsties pie ūdens, un ar nožēlu atzina, ka neesot bijuši gatavi šādai situācijai. Ar bērna tēvu pārrunāti drošības pie ūdens jautājumi. Vēlāk mediķi meitenīti nolēma hospitalizēt plašākiem izmeklējumiem.

 

Reklāma
Reklāma