Noslēdzoties mācību gadam, atklāta Bērnu universitāte. Tās moto: "Gudrība pielīp viegli!"

Bērnu universitāte (BeU) ir skolēnu un profesionāļu kustība, kuras mērķis – iedvesmot dažāda vecuma bērnus pašizglītoties. Tāpēc sauklis ir: „Gudrība pielīp viegli!”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Profesionāļi BeU komandai – skolas vecuma bērniem – palīdz atrast atbildes uz viņiem svarīgajiem jautājumiem, un bērni tās savā valodā un videoformātā izstāsta vienaudžiem.

Seko Bērnu universitātei arī

Youtube.com/BernuUniversitate

Instagram/BernuUniversitate

Facebook.com/BernuUniversitate


Bērnu universitātē bērni paši sev nosaka mācību programmu, paši vada savas sapulces, mācās izvirzīt mērķus un tos sasniegt. Viņi paši izlemj, ko vēlas apgūt, un atrod veidus, kā to izdarīt. Un ne tikai – par to, ko atklājuši un uzzinājuši, viņi veido video stāstus un dalās ar tiem savā kanālā: youtube.com/BernuUniversitate.
 

Bērnu universitātē šobrīd strādā seši skolēni (7–13 gadu veci), kustības iniciatori ir vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv”, partneris – „Colortime” videomākslinieki, kas palīdz video filmēšanā un māca to darīt bērniem. Bērnu universitāte ir viens no „Mammamuntetiem.lv” sociālās uzņēmējdarbības veidiem, ko atbalsta „SEB banka”.
 

„Vasaras brīvlaiks ir klāt, un pieļauju, ka vecāku biežākais norādījums bērnam būs – beidz lūrēt telefonā vai izslēdz datoru! Tā vietā vecākiem iesaku, lai rosina bērnus viedierīces izmantot jēgpilni – lai bērni uzfilmē un paši iemācās samontēt kādu video. Tas ir nopietns darbs, jo vispirms ir vajadzīga ideja un scenārijs. Iedvesmai var noskatīties kādu Bērnu universitātes video,” stāsta Bērnu universitātes idejas autore, Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. „Šī kustība bērniem pievilcīgā veidā – video formātā – sniedz izglītojošu pieredzi. Šos video var skatīties gan Bērnu universitātes „YouTube” kanālā, gan www.bernuuniversitate.lv, un jaunumiem var sekot līdzi sociālajos tīklos.”

 

Reklāma
Reklāma

Daļa BeU video vasaras gaitā tiks veidoti īpaši – ar domu sūtīt skolām kā atraktīvu, atsvaidzinošu, mācību tematiem atbilstošu materiālu.

 

Inga Akmentiņa-Smildziņa norāda, ka šobrīd Bērnu universitātē ikviens jaunas zināšanas var gūt virtuālajā vidē, bet nākotnē BeU plānots izveidot arī kā vietu, kur skolēniem jau agrīnā vecumā apgūt filmēšanas un montāžas prasmes. „Tāpat mūsu audzēkņus var sastapt dažādos klātienes pasākumos – pavisam nesen visi seši skolēni „Lattelecom” Rīgas maratona ietvaros darbojās „Rimi” Bērnu dienas TV studijā, intervējot tādas Latvijas personības kā Valdi Zatleru, Regīnu Devīti, Haraldu Burkovski u.c., kā arī piedalījās ZZ Čempionāta apbalvošanā, pasniedzot BeU atbalstītāja „SEB bankas” balvu.” Video interviju ar Valdi Zatleru skaties šeit:

 

Bērnu universitātes oficiālā atklāšana notika virtuālajā vidē un ir redzama video formātā. Atklāšana nebija tikai kūkas ēšana – BeU audzēkņi veica eksperimentu un izaicināja divus mūziķus – Māru Upmani-Holšteini un Nauri Brikmani – nodziedāt kādu dziesmu, kad ir ieelpots hēlijs un kad ieelpota smagā gāze. Efekts grandiozs! Video skaties šeit