Cēsīs vecākiem satraukums par A hepatīta izplatību skolās un bērnudārzos

 Cēsu skolās un vismaz vienā bērnudārzā ir konstatēti bērnu saslimšanas gadījumi ar A hepatītu, taču citu bērnu vecāki par profilakses pasākumiem nav zinājuši. Vien bijis paziņojums skolas “e-klasē”.

 Visi nepieciešamie dezinfekcijas pasākumi tiek veikti

FOTO: Shutterstock.com

Visi nepieciešamie dezinfekcijas pasākumi tiek veikti

Cēsniece Evija Streiča par saslimšanas gadījumu skolā ar A hepatītu uzzināja, izlasot paziņojumu skolas “e-klasē”. Papildu satraukumu izraisīja bērna teiktais, ka šonedēļ skolu neapmeklē draudzene, jo viņas mamma nobažījusies, vai tas ir droši. Tā kā par to paziņojumā nekas nebija minēts, Evija zvanījusi skolas medmāsai un noskaidrojusi, ka saslimis ir viens skolnieks, bet, cik situācija ir nopietna un kas skolā darīts slimības ierobežošanai, izsmeļošu atbildi nav saņēmusi.

Uzreiz plašāku informāciju būtu vēlējusies uzzināt arī Evijas bērna draudzenes mamma. Ģimenē jau ir vairāki bērni, un šajās dienās gaidāms vēl viens mazulis, tāpēc satraukums par slimības gadījumu skolā ir visai liels.

No pirmdienas bērns atkal dosies uz skolu, bet satraukums, vai viss būs kārtībā, nav mazinājies.

Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā, kur konstatēts pēdējais saslimšanas gadījums, skolas direktore telefonsarunā informē, ka visi nepieciešamie dezinfekcijas pasākumi tiek veikti, un uzskata, ka arī vecākiem izsūtītā informācija bija pietiekama.

Slimību profilakses un kontroles centrā piebilst, skola šajā situācijā ir rīkojusies atbilstoši prasībām. Plašāka informācija par to, kurā klasē slimība konstatēta, netiek pausta, jo ir daļēji konfidenciāla. Vecākiem ir jāinteresējas personīgi. Šobrīd Cēsu reģionā kopumā konstatēti 12 A hepatīta saslimšanas gadījumi, no kuriem vairāki ir izglītības iestādēs, bet visi sākušies ģimenē, kur arī saslimšanas risks ir lielāks.

Tā kā A hepatīta inkubācijas periods ir 35 dienas, to laikā izglītības iestāžu medmāsām pastāvīgi arī jāseko līdzi infekcijas skartās klases bērnu veselības stāvoklim.

Reklāma
Reklāma

 

Sižetu var noskatīties LSM.lv