Cilvēku saziedotie tūkstoši tomēr neglābj Laimu Liepiņu Tartu slimnīcā

Pat saziedotie 67 tūkstoši eiro pagaidām neglābj Laimu Liepiņu, kurai tikai plaušu pārstādīšana dotu iespēju vēl dzīvot. Šodien viņas veselības stāvoklis ļāva pamest Tartu universitātes slimnīcu un atgriezties mājās Madonā, vēsta LTV "Panorāma".

Laima pamet Tartu un dodas gaidīt donoru mājās Madonā. Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Laima pamet Tartu un dodas gaidīt donoru mājās Madonā. Ekrānuzņēmums no video.

Tur viņa vadīs dienas un naktis pie skābekļa balona un gaidīs ziņu, vai nav atrasts donors Latvijā. Kopš Igaunija pievienojusies "Scandia-transplant" organizācijai, savu donoru orgānus Latvijas iedzīvotājiem dot vairs nedrīkst.

Bez plaušu transplantācijas Laima nevar izdzīvot. Viņa pati teic, ka ļoti grib dzīvot, bet situācija vairs nav viņas spēkos. "Es paļaujos. Es nezinu, kas būs," ar elpošanas grūtībām teic Laima.


Viņu uzņēma gaidīšanas rindā Tartu slimnīcā, bet slikto analīžu dēļ pat nepalaida uz mājām. Tur viņa uzturējās vairāk nekā mēnesi, vienlaikus ārstiem meklējot orgānu donoru visā Baltijā un arī Skandināvijā, taču igauņu pievienošanās "Scandia-transplant" ierobežojusi ārstu un līdz ar to arī Laimas cerības. Šīs organizācijas noteikumi aizliedz pārstādīt orgānus par ziedotāju naudu un nepieciešami valstiska līmeņa līgumi. 

Vairāk par skaudro situāciju skaties LTV Aijas Kincas sagatavotajā sižetā:

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv