Bezglutēna Ziemassvētku pasākums Rīgā

​Jau septīto gadu pēc kārtas Latvijas celiakijas pacientu biedrība „Dzīve bez glutēna” ar Ziemassvētku pasākumu Rīgā iepriecina bērnus, kuri ikdienā nevar lietot glutēnu.

FOTO: Shutterstock.com

Šogad Ziemassvētku notiks 2017. gada 17. decembrī Rīgas Valda Zālīša sākumskolā. Bērni ar celiakiju no maznodrošinātām ģimenēm var piedalīties eglītē bez maksas.

Ņemot vērā lielo atsaucību iepriekšējos gados, Ziemassvētku pasākums tiek organizēts bērniem divās vecuma grupās dažādos laikos. Bērnus vecumā no 2 līdz 6 gadiem gaida rotaļas ar Ziemassvētku vecīti un pasaku tēliem, kā arī fotografēšanās ar Ziemassvētku vecīti. Bet skolas vecuma bērniem (6 līdz 12 gadi) būs iespēja piedalīties egles rotājumu un Ziemassvētku kartiņu darbnīcās. Paredzētas 3 meistardarbnīcas (pa 10-15 cilvēkiem grupā). Izgatavoto egles rotājumu varēs aiznest mājās un izrotāt savu eglīti, bet Ziemassvētku kartiņu uzdāvināt saviem tuviniekiem. 

Pasākumus varēs apmeklēt gan latviešu, gan krievu valodā runājoši bērni. Pēc pasākuma katrs dalībnieks saņems dāvanu ar bezglutēna gardumiem un kādu mantiņu. Paldies mūsu atbalstītājiem par daudzveidīgām un garšīgām dāvanām – itāļu bezglutēna produktu ražotājs Schär, Oriola Rīga, kukurūzas pārslas Nestle, Bezglutēna miltu maisījumi Garnec, Bezglutēna kafejnīcas Skudru Pūznis un kraukšķīgās zirņu uzkodas Krippu.

Bērni ar celiakiju no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm piedalīsies pasākumā bez maksas. Biedrība “Dzīve bez glutēna” bērnus ar celiakiju no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm īpaši atbalsta visa gada garumā – bez maksas piedāvājot gan bezglutēna produktus, gan dalību vasaras nometnēs un Ziemassvētku pasākumos.

Reklāma
Reklāma

Vairāk par pasākumu: www.dzivebezglutēna.lv . Pieteikšanās šeit.

*Celiakija ir neārstējama, ģenētiska gastroenteroloģiskās sistēmas slimība. Celiakijas slimniekiem mūža garumā jāizvairās no glutēna – kviešu, rudzu, miežu olbaltuma, kas izsauc tievās zarnas bārkstiņu atrofiju, kā rezultātā organismā neuzsūcas uzturvielas, veicinot dažādu slimību attīstību

Pasākumu atbalsta Rīgas Domes Labklājības departaments.