Daudzbērnu ģimenēm nākamgad piešķir vairāk naudas

Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē atbalstīja vairākus ministriju iesniegtos prioritāros pasākumus 2018.gada budžetā, tostarp nodrošinot atalgojuma pieaugumu augstskolu pedagogiem, piemērojot samazināto PVN Latvijā raksturīgiem dārzeņiem, augļiem un ogām, kā arī nodrošinot pabalsta pieaugumu daudzbērnu ģimenēm.

Publicitātes foto no Finanšu ministrijas mājaslapas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto no Finanšu ministrijas mājaslapas

Ministru kabinets atbalstījis vairākus neatkarīgo institūciju un ministriju prioritāros pasākumus, piemēram, nākamgad pabalstiem daudzbērnu ģimenēm tiks papildus novirzīti 28 miljoni eiro, bet no 2019.gada - aptuveni 32 miljoni eiro.

Finanšu ministre  Dana Reizniece-Ozola gan piebilda, ka jautājumā par pabalstu pieaugumu daudzbērnu ģimenēm Labklājības ministrijai sadarbība ar Demogrāfisko lietu centru ir jāizstrādā precīzs finansēšanas modeļa saturs. Tāpēc arī ministre nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai daudzbērnu ģimenes no nākamā gada saņems 100 eiro mēnesī par trešo bērnu.
 

Tāpat valdība atbalstīja samazinātās PVN likmes piemērošanu Latvijā raksturīgiem dārzeņiem, augļiem un ogām, tika novirzīti līdzekļi iekšējās drošības stiprināšanai, austrumu robežas sakārtošanai, kā arī augstākās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas pieaugumam.

Reklāma
Reklāma