Kā sagatavoties gaidību fotosesijai?

Esi izlēmusi iemūžināt vienu no savas dzīves skaistākajiem mirkļiem? Puncis ir kļuvis apaļīgs un Tu esi gatava iemūžināt šo skaisto laiku? Lai palīdzētu sagatavoties punča fotosesijai izveidoju šo rakstu, tas ļaus saprast ko ieteicams vilkt mugurā un ko ņemt līdzi, lai fotosesijas laikā justos pēc iespējas pārliecinātāka un iegūtu skaistas bildes. Ar padomiem dalās fotogrāfe Paula Kinne.

Tradicionāli labākais laiks fotosesijai ir grūtniecības 7-8 mēnesis jeb 28-32 nedēļa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tradicionāli labākais laiks fotosesijai ir grūtniecības 7-8 mēnesis jeb 28-32 nedēļa.

 

Labākais laiks punča fotosesijai?

No sirds iesaku iemūžināt šo burvīgo laiku sievietes dzīvē, tās būs lieliskas atmiņas pēc tam kad mazais jau būs nācis  pasaulē. Piekritīsiet, grūtniecība ir rets notikums sievietes dzīvē. Parasti 1-2 reizes, reti kad 3 vai vairāk. Turklāt, katra grūtniecība ir savādāka kā iepriekšēja.

 

Tradicionāli labākais laiks fotosesijai ir grūtniecības 7-8 mēnesis jeb 28-32 nedēļa. Šajā laikā puncis jau ir palicis apaļāks un kļuvis vēl skaistāks. Šajā periodā topošā māmiņa aizvien jūtās enerģiska un var brīvi kustēties, kas fotosesijas laikā ir ļoti svarīgi. Protams, arī 6. mēnesī puncis jau izskatās ļoti labi. Aicinu pieteikties uz fotosesiju arī tad,  ja dzemdības plānotas jau drīz, bet ir vēlme iemūžināt šo burvīgo laiku. Droši pierakstāties, bez skaistām bildēm nevienu neatstāšu! 

 

Kādu apģērbu izvelēties fotosesijai?

Stundas fotosesijas laikā ir iespējams nomainīt līdz 3 apģērbu komplektiem. Pirmkārt, iesaku izvēlēties tādu apģērbu, lai Jūs justos ērti. Otrkārt, jāizvēlas tāds apģērbs, kas nenoslēpj Jūsu punci, bet gan tieši izceļ skaisti apaļo vēderiņu.

 

Sākot piemeklēt apģērbu orientējieties uz pasteļtoņiem, piemēram, balts, maigi rozā, gaiši zils vai bēšs. Ļoti labi izskatās mežģīnes, kas tēlam piedod vēl lielāku maigumu un trauslumu. Ļoti krāsaini apģērbi var novērst uzmanību no punča un jaunās māmiņas, kuras šajā fotosesijā ir pašas svarīgākās. Mēs taču gribam izcelt mammu ar skaisto punci, vai ne? Ja kādu no apģērbā gabaliem nav iespējams aiztaisīt līdz galam, bet tas Jums ļoti piestāv un atbilst augstāk minētajam, nebēdājaties. Mēs varam piemeklēt tādu rakursu,  no kāda nemaz nebūs redzams rāvējslēdzējs, kas ir pa pusei aiztaisīts.  

 

Daži veiksmīgi varianti fotosesijai:

  • Džinsi ar baltu, pelēku (maiciņas maigos toņos) vai adīts džemperis;
  • Raibi svārki ar vienkrāsainu augšiņu;
  • Adīts džemperis ar garām zeķēm;
  • Gara kleita;
  • Kleita līdz celim;
  • Peņuārs, skaista veļa un halātiņš.

 

Viena komplekta drēbēm ir jāsaskan savā starpā, piemēram, raibi svārki un raibs krekliņš dažādās krāsās nebūs tas labākais variants. Pirms sesijas ieteicams izvēlētās drēbes pielaikot, lai saprastu kā tās izskatās kopā.

 

Mājās obligāti padomājiet kādu veļu Jūs ņemsiet līdzi. Ja ir paredzēti tikai gaiši tērpi, pietiks ar vienu baltu veļas komplektu, ja plānojas tumšākas drēbes, tad nepieciešams paņemt arī melnu apakšveļu. Tas nepieciešams, lai nepiemērotā veļas izvēle neizbojā rūpīgi sagatavotos tērpus.

 

Ja esi izlēmusi bildēties veļā vai kleitā kura nenosedz kājas pilnībā, iesaku paņemt mitrinošu krēmu ar kuru varēs sasmērēt kājas un punci, lai tie izskatītos vēl labāk.

 

Neatņemama koptēla sastāvdaļa ir kurpes, parasti pietiek ar vienu kurpju pāri. Ieteicams būtu ņemt kurpītes ar papēdi, lai koptēls būtu vēl sievišķīgāks un smalkāks. Neiesaku ņemt kurpes, kas ir jau praktiski nolietotas, bildē tās neizskatīsies labāk. Daudzus tērpus var apspēlēt esot ar basām kājām, piemēram, ja Jums ir džinsi un maiciņa, basas kājas ļoti iederēsies, padarīs koptēlu mājīgāku un mīļāku. Daudzus tērpus var apspēlēt esot ar basām kājām.

 

Reklāma
Reklāma

Bieži topošās māmiņas man jautā, ko lai vēl paņem uz fotosesiju.  Ja fotosesija nenotiek pie Jums mājās var paņemt bērna čībiņas, zeķītes, cepurīti, lācīti un citas mīļas lietiņas, kuras esat gaidību laikā sagatavojuši savam mazajam.

 

 

Vai ir nepieciešams make-up un frizūra?

Bieži vien topošās māmiņas grib iztikt, bez profesionāla vizāžista palīdzības, tomēr neiesaku to darīt, ja vien Jūs neesat vizāžiste. Ikdienas make-up būtiski atšķiras no tā, kas ir neieciešams fotosesijai. Profesionāli uzlikts make-up dara brīnumus, apsārtumi un loki zem acīm pazūd kā nebijuši. Bieži vien māmiņas bažījas, ka viņas uzkrāsos  neveiksmīgi. Par to nav jāuztraucas, jo es sadarbojos tikai ar labākajiem specialistiem, kuriem ir vairāku gadu pieredze. Meitenes ieklausās Jūsu velmēs un pieskaņojās katram klientam individuāli.

 

Vēl viens ļoti svarīgs aspekts ir frizūra. Te vis ir ļoti vienkārši, ja Jums ir gari mati, labi izskatīsies lielas lokas, ja mati jums nav gari pietiks ar apjomīgu matu ieveidošanu. Kā arī ļoti skaisti garākiem matiem izskatās apjomīgas bizes. Ja Jums piestāv taisni mati, tas būs ļoti labs variants.

 

Neaizmirstiet pievērst uzmanību nagiem. Skaists un vienkāršs manikīrs papildinās Jūsu tēlu.

 

Ko vēl paņemt līdzi?

Bieži topošās māmiņas man jautā, ko lai vēl paņem uz fotosesiju.  Ja fotosesija nenotiek pie Jums mājās var paņemt bērna čībiņas, zeķītes, cepurīti, lācīti un citas mīļas lietiņas, kuras esat gaidību laikā sagatavojuši savam mazajam.

 

Kā vel viens veiksmīgs aksesuārs ir dzīvās puķes. Fotogrāfijās ļoti labi izskatās tulpes un smalkas rozītes. Tās padarīs Jūsu tēlu vēl sievišķīgāku un maigāku. 

 

Kā arī var pasūtīt skaistu ziedu vainadziņu, kas fantastiski izskatīsies Jūsu matos. 

 

 

Uztraucaties, ka nav pieredzes pozēšanā?

Par to var neuztraukties! Fotosesijas laikā pilnībā kontrolēju situāciju, iesaku kā labāk apsēsties, kur nolikt roku, respektīvi, dodu padomus dažādām pozām . Esmu atvērta visām radošajām klientu idejām. Iesaku klientiem paskatīties bildītes internetā, varbūt tiks atrasta kāda kompozīcija vai poza, kas ļoti patīk un ko ir vērts atdarināt savam ģimenes albūmam.  

 

Ja pēc šī raksta ir palikuši jautājumi, droši sazinies ar mani. Palīdzēšu ar padomu un kopā izdomāsim labākos risinājumus, lai fotosesija būtu izdevusies. 

Ieskaties blogā - http://www.kinne.lv/blog/