VIDEO: Drošība internetā – kas man par to jāzina?

21. gadsimtā vienlīdz svarīgi ir ievērot drošību kā fiziskajā, tā virtuālajā pasaulē.

VIDEO: Drošība internetā – kas man par to jāzina?

FOTO: Shutterstock.com

21. gadsimtā vienlīdz svarīgi ir ievērot drošību kā fiziskajā, tā virtuālajā pasaulē. Kādi ir galvenie riski, kam bērni ir pakļauti internetā, kādām jābūt vecāku zināšanām par drošību internetā, lai viņi varētu pasargāt savu bērnu un kādas ir biežākās kļūdas, ko paši vecāki pieļauj? 


Lai bērns saprastu un pieņemtu vecāku norādījumus un uzraudzību darbībām internetā, svarīgs ir arī veids, kā par šiem jautājumiem tiek runāts ar bērnu. Ko par to domā speciālisti un paši vecāki?  


Par to video sižetā stāsta Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm programmas Kā būt par vecāku 21. gadsimtā? vēstnese, Valmieras Viestura vidusskolas sociālā pedagoģe Iveta Upīte, Cert.lv IT drošības eksperts Gints Mālkalnietis un 4 bērnu tēvs, žurnālists Ansis Bogustovs.

 

Reklāma
Reklāma

 


Amigo iniciatīva laimīgām ģimenēm kopā ar psihologu Edmundu Vanagu izstrādājusi mācību programmu Kā būt par vecāku 21. gadsimtā? par šodien ģimenēm tik aktuālo tēmu – kā veidot atbildīgus mobilo tehnoloģiju lietošanas paradumus un kā par šiem jautājumiem runāt ar bērniem.