Jelgavas Glābējsilītē ielikts jau otrais bērns

2016. gada 20. septembrī plkst. 12.15 Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā esošajā Glābējsilītē atstāts puisītis. 

FOTO: Shutterstock.com

Pēc ārstu apskates secināts, ka puisītis ir dzimis laikā no 16. līdz 17. septembrim. Bērniņa svars ir 3.630 kg un augums 51 cm, bērniņa veselības stāvoklis novērtēts kā labs.
 

Bērniņam līdzi Glābējsilītē ievietota zīmīte, kurā rakstīts: “Finansiālu apstākļu dēļ nevaru parūpēties par mazo… Nododu jūsu rokās. Paldies!”. Par notikušo informētas atbildīgās institūcijas, patlaban norit visu nepieciešamo dokumentu sakārtošana. Šis ir otrais bērniņš, kurš ielikts Jelgavas pilsētas slimnīcas Glābējsilītē, kura tika izveidota 2014. gada 29. augustā.
 

Jelgavas projekta lieldraugs un ģenerālsponsors ir Ceļu būvniecības sabiedrība IGATE. Māris Peilāns, Jelgavas Glābējsilītes mecenāts, IGATE īpašnieks: “Brīdī, kad pirms diviem gadiem atklājām Glābējsilīti Jelgavā, visi cerējām, ka tā vienmēr būs tukša, jo nevienam cilvēkam nebūs tik grūti un smagi, lai to izmantotu. Tomēr dzīve parāda pretējo – ir kāda sieviete, kuras sāpi neviens nepamanīja un viņas lēmums bija atstāt savu bērniņu Glābējsilītē, lai par viņu rūpētos kāds cits. Kas bija īstie, patiesie šī soļa iemesli mēs nezinām, pat, ja sieviete zīmītē norāda, ka šī soļa iemesls ir finansiālas grūtības. Nenosodīsim, bet cerēsim, ka šis solis ir bērna labā un atradīsies mīloša ģimene, kas rūpēsies par šo mazulīti un lolos viņu visu dzīvi.”
 

Reklāma
Reklāma

Kopš 2009. gada Latvijā izveidotas astoņas Baby Box jeb Glābējsilītes, un izglābtas 37 bērnu dzīvības. Tā ir īpaša vieta, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Pašlaik Glābējsilīte ir Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā.