Labklājības ministrs Reirs nākamajā gadā sola lielāku atbalstu ģimenēm

Labklājības ministrs Jānis Reirs nākamajā gadā sola palielināt finansiālo atbalstu ģimenēm, kurās aug 4 un vairāk bērni, tā ministrs klāstīja  LNT rīta raidījumā "900 sekundes". 

Foto: European Union majas lapa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: European Union majas lapa

Nākamā gada budžetā paredzētas izmaiņas, proti,  par 4. un 5 bērnu ģimenes valsts pabalsts būs 50 eiro mēnesī.  “Tas ir nopietns slogs budžetam, bet ejam uz to,  jo ir jāpieaug bērnu skaitam ģimenē,”  komentē ministrs. Ģimenēm, kurā aug viens, divi vai trīs bērni, izmaiņas nav paredzēts. 
 

“Mums jau trešo gadu pieaug dzimstība, bet pieaug arī to bērnu skaits, kas aug nepilnās ģimenēs, par kuriem neviens nerūpējas. Nedaudz zem 30 tūkstošiem bērnu saņem UGF maksājumus. 
Ja šis apgādnieks pazūd, nomirst, tad apgādnieka zaudējuma pensija ir stipri mazāka par UGF maksājumu bērnam. Tāpēc izlīdzināsim uzturlīdzekļa apgādnieka pensiju un UFG maksājumu,” tā Reirs.  Šim mērķim nākamā gada budžetā pieprasīti papildlīdzekļi 4 miljonu eiro apmērā.


Nākamgad iecerēts pievērsties arī audžuģimeņu labklājībai. “Sāk apstāties audžuģimeņu skaita pieaugums, tāpēc esam pieprasījuši līdzekļus audžuģimeņu atbalstam. Pašlaik par audžuģimenēm kas audzina bērnus un nestrādā, netiek maksātas arī sociālais nodoklis. Tāpēc te būtu jāpanāk, ka par šiem audžuvecākiem tiek maksāts kaut vai minimālais sociālais nodoklis, lai ir zināms nodrošinājums arī sociālā jomā,” solīja ministrs.  

Reklāma
Reklāma