Traģēdija Ogrē. Pa 4.stāva logu izkrīt un mirst mazulis, kuru pieskatīja 11 gadus vecais brālis (papildināts)

No kādas daudzdzīvokļu mājas Ogrē, Mālkalnes prospektā, ceturtā stāva loga pirmdien priekšpusdienā izkrita divus gadus vecs bērns. Puika no gūtajām traumām mira ātrās palīdzības mašīnā. Viņu mājās uzraudzīja tikai 11 gadus vecais brālītis.

Policijas pārstāvji lūdz vecākus pienācīgi parūpēties par bērniem.

FOTO: Shutterstock.com

Policijas pārstāvji lūdz vecākus pienācīgi parūpēties par bērniem.


Pirmdienas rītā Ogrē Mālkalnes prospektā pie viena no daudzdzīvokļu namiem notikusi traģēdija. Pēc kritiena no ceturtā stāva loga, turpat ātrās palīdzības automašīnā, miris divus gadus vecs zēns. Kaimiņš stāsta, ka bērns vispirms pa logu izmetis dažādus priekšmetus, pēc tam izkritis arī pats. 


Pēc nelaimes nama pagalmā ieradušies vai visi operatīvie dienesti. Pašvaldības policisti parūpējušies par vecāko brāli, līdz brīdim, kad mājās atgriežas vecāki, bet Valsts policijas darbinieki uzsākuši izmeklēšanu.

Kaimiņi pēc notikušā ir šokā, vēsta LNT raidījums „Degpunktā”. Ģimene, kurā notika nelaime, dzīvojusi trūcīgi, taču noteikti nav bijusi nelabvēlīga. Vecāki par bērniem rūpējušies.

Reklāma
Reklāma

Nelaimes brīdī puisēna vecāki bija darbā un viņi mazo bija atstājuši 11 gadus vecā brāļa uzraudzībā. Ogres policijā norādīja, ka vecāki šajā situācijā pārkāpuši likumu – divgadnieku uzticot vecākajam brālim. Likums pieļauj, ka vecākie brāļi un māsas bērnus var pieskatīt no 13 gadu vecuma. Lai izvairītos no šādām nelaimēm, likumsargi iesaka vecākiem savas atvases uzticēt pieskatīt nevis nepieaugušiem brāļiem un māsām, bet gan vecvecākiem, draugiem vai kaimiņiem. Bērni, pat neko ļaunu negribēdami, var ko palaist garām. Diemžēl vienā nelaimīgā reizē neuzmanība var beigties arī ar traģēdiju.