KONKURSS NOSLĒDZIES. Kuri saņems komplektu saaukstēšanās ārstēšanai un profilaksei bērniem?

Laikā, kad bērniem ir pavisam viegli saķert klepu un tikt pie paaugstinātas temperatūras, mēs kopā ar Latvijas zaļās farmācijas uzņēmumu "Silvanols" organizējām jautājumu atbilžu konkursu par saaukstēšanās ārstēšanu un profilaksi. Atbildot uz 5 jautājumiem, bija iespēja saņemt balvā dabiskus līdzekļus bērna veselības uzlabošanai un stiprināšanai.

Konkursā bija iespēja laimēt uztura bagātinātājus bērna veselības un imunitātes stiprināšanai!

FOTO: Shutterstock.com

Konkursā bija iespēja laimēt uztura bagātinātājus bērna veselības un imunitātes stiprināšanai!

UZVARĒTĀJI IR:

Signe Simanoviča
Dace Vilcuka
Marita Blitsone

 

Lai vienotos par balvas saņemšanu, raksti audra@mammam.lv

 

PAREIZĀS ATBILDES (IEKRĀSOTAS TUMŠĀKAS):

1. Sasvīšana ir viens no iemesliem, kādēļ bērni tik bieži pavasarī saslimst ar iesnām un klepu, ko pavada temperatūra. Kā pareizi rīkoties?

A. Pret slapjumu daudz vairāk pasargā sintētiska materiāla apģērbs, nevis vilna. Tādēļ labāk bērnam izvēlēties sintētiska materiāla apģērbus.

B. ieteicams no rīta, bērnu, vedot uz dārziņu, uzvilkt biezāku jaku un iedot līdzi otru – plānāku, ar ko pa dienu iet bērnudārza pagalmā rotaļāties. 

C. Labāk izvēlēties vienu biezu virsjaku, nevis vairākas drēbju kārtas. 

 

2. Aizliktu degunu parasti neuzskatīta par nopietnu slimību, taču tās var sagādāt lielu diskomfortu. Ja bērnam ir iesnas:

A. Ļaujiet bērnam dažas dienas mierīgi padzīvot mājās pat, ja nav temperatūra. Šajās dienās dodiet bērnam daudz dzert tējas, kā arī nodrošiniet ar papildus C vitamīna devu.

B. Neatkarīgi ne bērna pašsajūtas sūtiet viņu uz bērnudārzu/skolu, iedodiet līdzi papildus ūdeni un ābolu C vitamīna uzņemšanai.

C. Nekas nav jādara - iesnas pāries pašas no sevis. Bērnu jāārstē vien tad, kad ir nopietni slims.

 

3. Vīrusi un mikrobi dzīvo uz priekšmetiem, rotaļlietām un rokām. Turklāt mikroorganismi var vairoties un saglabāties diezgan ilgu laiku arī ārpus dzīva organisma. Kā mazināt mikrobu un vīrusu izplatīšanos?

A. Drošības pēc neiet no mājas ārā ne lieliem, ne maziem. 

B. Pamatīga rokturu dezinfekcija katru dienu, drēbju vārīšana un ķiploku ēšana katrā ēdienreizē ir vienīgais risinājums, kā izvairīties no mikrobiem un vīrusiem. 

C. Roku mazgāšana pēc ienākšanas no pastaigas un tualetes apmeklēšanas ir ļoti efektīvs profilaktiskais veselības saglabāšanas līdzeklis.

 

4. Svaigs gaiss spirdzinās ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. Pastaigājoties vari bērniem parādīt, ka dabā ir atrodami veselībai vērtīgi augi. Agrā pavasarī kā pirmos var ievākt šādus augus veselības stiprināšanai: 

A. Priežu un bērzu pumpurus.

B. Pelašķus un māllēpes.

C. Balandas un nātres. 

 

5. Ilgstoša tūska bērna degunā ir bīstama, jo

A. Ilgstoša tūska bērna degunā nav bīstama.

B. Var ar iesnām aplipināt pārējos ģimenes locekļus. 

Reklāma
Reklāma

C. Var novest pat pie vidusauss iekaisuma.

 

BALVĀS:

3 uzvarētāji saņems produktu komplektu no "Silvanols". 

RINOQUICK – plāksteris, kurš iemidzina iesnas
Iedvesmojoties no senajām tradīcijām, Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums Silvanols ir radījis jaunu inovatīvu līdzekli elpošanas atvieglošanai iesnu laikā, kad aizlikts deguns traucē iemigt. Kā Silvanols saka – šis līdzeklis “iemidzina” iesnas, lai varētu iemigt arī pats sirdzējs. Pie tam tas ir ne tikai dabīgs, drošs un nekaitīgs, bet arī ļoti ērts lietošanā. Tas ir plāksteris, kurš ir piesātināts ar eikaliptu, piparmētru un lavandas ēteriskajām eļļām.
Plāksteris ir vienkāršs lietošanā – tas jāpielīmē pie apģērba krūšu rajonā pirms naktsmiera. 8 stundu garumā ēteriskās eļļas lēnām izgaro un palīdz visas nakts garumā atbrīvot degunu un vieglāk elpot. Pie tam pievienotā lavandas eļļa ne tikai patīkami smaržo, bet arī nomierina un uzlabo miegu. Plāksteri var lietot gan pieaugušie, gan bērni jau no 2 gadu vecuma.
Jāatceras, ka plāksteris jālīmē uz apģērba, nevis uz kailas miesas, un tas darbosies visu nakti!  

 

KINDERSIL – D vitamīnu saturošs sīrups

Mūsu klimatiskajos apstākļos saules nav petiekami, līdz ar to bērnu veselīgai augšanai un attīstībai ir nepieciešams papildus uzņemt D vitamīnu. Speciālisti iesaka šo vitamīnu saturošus produktus lietot visos mēnešos, kuros ir burts R. Kindersil ne tikai nodrošina optimālo diennakts D vitamin devu, veicina normālu kaulu un zobu attīstību, bet arī stiprina imunitāti. Īpaši ieteicams bērnu uzturam no 1 gada vecuma augšanas periodā. Sastāvā izmantota svaigi spiesta Latvijas cidoniju sula un mežrozīšu augļu sīrups, kas piešķir patīkami saldu garšu un aromātu. Nesatur mākslīgas krāsvielas un aromatizētājus.

Sastāvā: kalcijs, D vitamīns, kantotēnskābe, B1 vitamīns, B6 vitamīns, B2 vitamīns, cidoniju sula.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

 

BRONHOSIL 100ml – klepus mazināšanai
Dabīgs augu balzams, kura sastāvā izmantota svaigi spiesta Latvijas cidoniju sula, kas piešķir patīkami skābenu garšu. Ceļteka, anīss, priede, lakrica, labvēlīgi ietekmē elpošanas sistēmu - nomierina un mazina kairinājumu elpceļos (kairinājums elpceļos, t.sk. kaklā un rīklē var izsaukt klepu), atbrīvo elpceļus no uzkrātā sekrēta un atvieglo elpošanu. Nesatur mākslīgas krāsvielas un aromatizētājus.

Sastāvā: cidoniju sula, lielās ceļtekas ekstrakts, anīsa ekstrakts, meža priedes ekstrakts, kailās lakricas ekstrakts

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

 

 

SINUSTRONG 100ml - iesnu gadījumā un imunitātes stiprināšanai

Dabīgus augu ekstraktus saturošs balzāms, kura sastāvā izmantota svaigi spiesta Latvijas cidoniju sula. Ārstniecības augi palīdz elpot caur degunu un stiprina imunitāti. Kumelītes, gaiļbiksītes, ceļtekas un priedes ekstrakti nomierina, mīkstina un labvēlīgi ietekmē augšējos elpceļus. Plūškoka, klinšrozes un genciānas ekstrakti palīdz stiprināt imunitāti. Nesatur mākslīgus aromatizētājus.

Sastāvā: plūškoka ziedu ekstrakts, kumelītes ziedu ekstrakts, gaiļbiksītes ziedu ekstrakts, ceļtekas lapu ekstrakts, klinšrozes ziedu ekstrakts, priedes mizas ekstrakts, genciānas saknes ekstrakts, cidoniju sula. 

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

 

RINOGEL SPRAY - iesnu mazināšanai
Uz unikālas ūdenī šķīstošas pamatnes veidots izsmidzināms dabas vielu gēls. Sastāvā esošās aktīvās vielas ātri atvieglo elpošanu caur degunu, uzveic baktērijas un vīrusus, un atjauno bojāto deguna gļotādu. Var lietot gan iesnu laikā, gan augšējo elpošanas ceļu infekciju profilaksei bērniem no 3 gadu vecuma. 

Sastāvā: smiltsērkšķu eļļa, dižegles eļļa, ehinācejas ekstrakts, piparmētru eļļa, kliņģerīšu tinktūra, eikaliptu eļļa.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

 

Ieskaties: www.dabadziede.lv