Šausmīgs negadījums uz Vidzemes šosejas: smagā mašīna iebrauc bērnos, kas devušies velotreniņā

Izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē policija saņēma pulksten 11:19, bet policijas ekipāža ieradās pulksten 11:30. Šobrīd ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kādas kravas automašīnas DAF vadītājs iebrauca priekšā braucošajā automašīnā Opel, kas pavadīja riteņbraucēju grupu. Uzreiz pēc sadursmes abas automašīnas uzbrauca vairākiem velosipēdistiem.

Foto no Valsts policijas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Valsts policijas arhīva

Negadījumā uz Vidzemes šosejas seši cietušie nogādāti slimnīcās; uzsākts kriminālprocess.

Šobrīd noskaidrots, ka kravas automašīnas vadītājs nav bijis alkohola reibumā. Ir uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros tiks skaidroti precīzi negadījuma iemesli.


Negadījuma vietā uz vietas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sniedzis palīdzību 13 personām, no tām, sešas personas ar vidēji smagām un smagām traumām nogādātas ārstniecības iestādēs. Četri no slimnīcās nogādātajiem ir nepilngadīgi.


Pāris stundas pēc negadījuma notikuma vietā grāvī joprojām atradās vieglā automašīna "Opel Vectra", bet pirmajā joslā stāvēja Polijā reģistrēts kravas automobilis "Scania" ar piekabi, aiz kuras redzamas bremzēšanas pēdas. Vieglajam automobilim bija stipri sadauzīta aizmugurējā daļa, bet kravas automašīnai bija sasists priekšējais vējstikls un plastmasas daļas. Zem kravas auto bija redzams arī sarkans velosipēds un asinis. 

Reklāma
Reklāma