Svari. Īss cilvēka raksturojums, kas dzimuši laika no 24. septembra līdz 23. oktobrim

Svari ir vīriešu, gaisa, pozitīva zīme. Tā dominante ir Venēra un retrogradā Hirons. Svari atrodas pretī Aunam. Aunam ir izteikts individuālisms un, izejot no personīgā “es” paaugstinātām jūtām, ir stipra tieksme darboties, turpretim tiem cilvēkiem, kas atrodas stiprā Svaru zīmes iespaidā, pārsvaru gūst tieksme sabiedriskai darbībai, kopīgam darbam, sadarbībai, būt līdzautoriem.

Ko par Svariem saka zvaigznes?

FOTO: Shutterstock.com

Ko par Svariem saka zvaigznes?

Viņiem tā ir galvenā dzīves jēga. Paaugstinātajām tieksmēm vairāk ir teorētisks raksturs, bet praktiskajā dzīvē viņi ir visai vāji. Tiesa, viņi ir diezgan talantīgi un attīstīti, bet ir pakļauti pirmajam iespaidam, kas diezgan bieži ir maldīgs. Tā kā viņiem trūkst pašpārliecinātības un caursitēja spējas, vienmēr ir vajadzība pēc spēcīga un enerģiska partnera, jo bez tā viņi var zaudēt daudz labu iespēju. Ja arī viņi sasniedz vairāk vai mazāk augstu sociālo līmeni un materiālos labumus, tad tas notiek, galvenokārt, pateicoties citu cilvēku līdzdalībai, bet īpaši viņa partnerim mīlestībā, laulībā vai lietišķajā sadarbībā. 


Konstitūcija
Ja Svaros bez Saules atrodas arī Ascendents, Mēness vai Stelārijs, tad konkrētais indivīds izcelsies ar astēnisku vai atlētisku miesas būvi, kas šeit atkarīga no planētu konstelācijas. Parasti figūra ir labi veidota, tai ir harmoniska forma, elegance (īpaši sievietēm), un indivīds ir apveltīts ar izsmalcinātu skaistumu. Seja ir ovāla, smalka, tai ir lielisks tonis ar pareiziem vaibstiem, deguns taisns. Acu un matu krāsa ir atkarīga no dzimšanas vietas. Āda vienmēr ir jutīga. Zods ir mazs un apaļīgs. Kājas ir slaidas, rokas kalsnas. 

 

Temperaments

Sangvīnisks, ar ātru runu, viegli aizvainojams. 


Pozitīvās rakstura īpašības

Simpātisks un patīkams, visai piemīlīgs tips, laipns un taktisks, maigs, taisnīgs un augstsirdīgs, mīl kārtību un akurātumu, mākslas pasauli, īpaši literatūru un dramaturģiju,  mūziku un dzeju, kino un teātra skatuvi. Viņiem ir liela harmonija un līdzsvars starp iekšējo pasauli un ārējām sajūtām, starp uztveri un iespaidiem, saprātu un priekšnojautām. 


Negatīvās rakstura iezīmes

Dvēseles vājums un iniciatīvas trūkums, nepastāvība un nelīdzsvarotība (kaut gan tieksme uz to ir un saglabājas vienmēr). Ir slimīga vēlme, lai viņus atzītu apkārtējā pasaule. Pārāk liela tieksme pēc pretējā dzimuma. Gars, meklējot plašumu, bet ne dziļumu, ir to dzinējspēks, kurš virza uz panākumiem un paceļ lidojumam dzīves mērķa sasniegšanai. 


Ķermeņa un organisma vājās vietas

Cirkšņu apvidus, īpaši dzemde un urīnpūslis, nieres. Tāpat vāja ir naba, gurni, āda, mugurkauls un venozā sistēma. 


Slimības

Iepriekš minētie orgāni un ķermeņa daļas, vielmaiņas slimības.


Metāls. Varš un alumīnijs.


Minerāli. Talismanam – oranžs topāzs. Vispār – hiacints, oranžais korunds, padparadža, dimants, kalnu kristāls, koraļļi.
Specifika:
no 24. septembra līdz 3. oktobrim dzimušajiem – tirkīzs;
no 4. līdz 13. oktobrim dzimušajiem – tirkīzs un nefrīts, oranžais karneols;
no 14. līdz 23. oktobrim dzimušajiem – zeltītais topāzs un berils.

Reklāma
Reklāma


Flora. Buka koks, egle, eļļas koks, meža un dārza zemenes, kreses, krokuss, melisa, prīmula, datele, lilija, roze, sūna, ambra, zirņi. 


Fauna. Ēzelis, aita, kaza, cūka, pāvs, fazāns, zoss, balodis, irbe, zvirbulis, kā arī visi lielie putni. 


Diena. Piektdiena.


Skaitļi. 6, 8, 12.


Krāsa. Oranži sarkana un zili zaļa. 


Valstis. Argentīna, Austrija, ķīna, Indoķīna, Austrālija,  Augšēģīpte, Tibeta, Japāna, Savoja, Latvija, Lībija.


Pilsētas. Antverpene, Kopenhāgena, Čarlstona, Frankfurte pie Mainas, Freiburga, Johannesburga, Lisabona, Notingema, Mildtauna, Visbādene, Marbaha, Ludvigsburga, Rotveila. 


No 24. septembra līdz 3. oktobrim dzimušie izceļas ar bagātu fantāziju, dzīvu, spilgtu iztēli un visa skaistā iemīlēšanu. Viņi ir visnotaļ līdzjūtīgi un žēlsirdīgi pret slimiem, nelaimīgiem cilvēkiem un paliek to aizstāvji līdz mūža beigām. Vispār šie cilvēki ir gudri un izglītoti, inteliģenti un labestīgi un pa savai modei godīgi un cēlsirdīgi. Mīlestībā, kaut viņi ir kaprīzi, tomēr kārtīgi. No vienas puses viņi ir it kā kautrīgi un ieturēti, bet, no otras, - sabiedriski.


No 4. līdz 13. oktobrim dzimušos liktenis ir apveltījis ar mākslinieciskās jaunrades, mākslas, lietišķās mākslas un amatniecības spējām. Savu laimi vieni meklē pārmaiņās un izmaiņās, lūzumos un pārkārtojumos pārvietojoties un pārbraucot, bet citi – vienatnē un noslēgtībā.  Visus viņus moka hipohondrija un plosa neapmierinātība ar sasniegto. Viņi visu dzīvi kaut ko meklē, kaut ko vēlas, kaut kur traucas. Bet laime viņus it kā ņem savā aizbildniecībā un sargā tos, lai tik viņi paši no tās neaizbēg. 


Tiem, kas dzimuši no 14. līdz 23. oktobrim, tik labvēlīgs liktenis vairs nav, jo šeit prevalē visi zemes prieki un baudas. Šeit novērojama paaugstināta gribas un tikumu brīvība, zināma pasivitāte un iekšējs inertums. Laiku pa laikam vārgums un slinkums viņus padara par savu instinktu vergiem, nereti novedot pat līdz pašnāvībai. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts