Narkomānes stāsts: "Pēdējo heroīna dozu paņēmu dzemdību dienā". FOTO

„Šī bērna piedzimšana ir īsts brīnums,” par savu mazo meitiņu Miu teic 36 gadus vecā angliete, kura spēj atklāti atzīt, ka no heroīna važām nespēja tikt vaļā visu grūtniecības periodu. Gluži neticami, ka meitene piedzima vesela un bez kroplībām, un Mias ienākšana pasaulē bijis pagrieziena punkts rūdītās narkomānes Reičelas Vormanas dzīvē.

Narkotiku atkarībā viņa ieslīga jau 18 gadu vecumā, bet pēc trim gadiem pieteicās mazais Konors.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Narkotiku atkarībā viņa ieslīga jau 18 gadu vecumā, bet pēc trim gadiem pieteicās mazais Konors.

Tagad Miai jau 19 mēneši, un šī sieviete publisko savu stāstu, lai iedvesmotu citas no narkotikām atkarīgas jaunas sievietes pārvērtēt savu dzīvi un vērtības tajā. Tagad viņa kļuvusi par mentoru kādas nelielas Lielbritānijas pilsētiņas narkomānu rehabilitācijas centrā, ar savu piemēru iedvesmojot daudzus. 
 

Es vispār neatceros dēla pirmos dzīves gadus. Tobrīd man šķita, ka neesmu nemaz tik slikta mamma, taču ar tagadējo prātu saprotu, ka zēnam māte nebija.

 

Šī sieviete ir divu bērnu māte. Narkotiku atkarībā viņa ieslīga jau 18 gadu vecumā, bet pēc trim gadiem pieteicās mazais Konors. Dēla gaidību laikā Reičela „sēdējusi” uz metodona, un puika piedzima vesels. Drīz pēc dzemdībām viņa atkal ieslīga heroīna purvā, un savai atkarībai tērēja teju visu bērnam paredzēto pabalstu apjomu. Pāris gadu laikā viņa nokritusi tik zemu, ka zemāk vairs nav kur – māja netīrīta, bērns neapkopts. Kad viņa vairs nespēja mazo aizvest uz bērnudārzu, iejaukušies sociālie dienesti, un Konors turpmāk audzis pie sava opīša no tēva puses.
 

„Es vispār neatceros dēla pirmos dzīves gadus. Tobrīd man šķita, ka neesmu nemaz tik slikta mamma, taču ar tagadējo prātu saprotu, ka zēnam māte nebija. Lietot heroīnu ir kā nemitīgi atrasties paralēlajā pasaulē,” sievietes stāstu atklāj „Mirror”. 


Vēlāk viņa satikusi krāsošanas firmas īpašnieku un atkal palika stāvoklī. Stāsts par to, kā viņa visu grūtniecības laiku lietojusi heroīnu, šokējis daudzus. „Nevarēju naktīs pagulēt, tāpēc visu laiku injicēju narkotikas. To pašu darīju tūlīt pēc pamošanās un arī visas tālākās dienas garumā. Un tā KATRU dienu. Savu pēdējo dozu paņēmu dzemdību dienā,” atklāta ir Reičela. Slimnīcas personāls uz viņu skatījies ar raižu pilnu skatienu, bet apkārtējās jaunās māmiņas – ar nosodījumu. 
 

Reklāma
Reklāma

Tūlīt pēc dzemdībām mainījies pilnībā viss. „Tas bija pagrieziena punkts manā dzīvē. Es nespēju noticēt, kā varēju to viņai nodarīt, un vēl lielāks brīnums ir tas, ka Mia ir vesels bērns,” stāsta sieviete, kura pusgada laikā atkarību no heroīna, šķiet, veiksmīgi uzveikusi pavisam. „Ir arī forši redzēt naudas līdzekļus savā kontā,” par materiālo ietaupījumu teic bijusī narkomāne, kura šobrīd ir gluži ideāla mamma mazajai Miai un strādā labdarības organizācijā, lai no narkomānijas purvāja izvilktu citus. 

 

Avots: www.kasjauns.lv