59% iedzīvotāju septembrī baidās iekļūt avārijā. Kā sagatavoties skolas sezonai uz ceļa?

Saskaņā ar ERGO datiem augustā un septembrī, kad noslēdzas aktīvais atvaļinājumu laiks un beidzas vasaras brīvdienas, pieaug saņemto ceļu satiksmes negadījumu pieteikumu skaits. 

ERGO drošības indeksa pētījums liecina - vairāk nekā pusi jeb 59% Latvijas iedzīvotāju tiešām satrauc varbūtība, ka viņi varētu ciest negadījumā. 52% uztrauc doma par iekļūšanu avārijā ar automašīnu.

FOTO: Shutterstock.com

ERGO drošības indeksa pētījums liecina - vairāk nekā pusi jeb 59% Latvijas iedzīvotāju tiešām satrauc varbūtība, ka viņi varētu ciest negadījumā. 52% uztrauc doma par iekļūšanu avārijā ar automašīnu.

Tas ir vidēji par 10% lielāks nekā, piemēram, jūnijā un jūlijā. Tāpēc, atsākoties aktīvākam laikam – skolai un darbam pēc atvaļinājumu mēnešiem –,  apdrošināšanas sabiedrība aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, piedaloties ceļu satiksmē.

 

Atgriežoties pilsētā, ja vasara pavadīta laukos vai mazāk apdzīvotās vietās, cilvēkiem ir nepieciešams laiks atkal adaptēties intensīvas satiksmes apstākļiem. Nereti piemirstas paši elementārākie satiksmes noteikumi. Arī reakcija, vadot auto, var būt nedaudz lēnāka, kamēr nav pierasts pie pilsētas ritma.
 

Kā justies drošāk uz ielas?

Reklāma
Reklāma
  • Atsvaidzini atmiņā būtiskākos ceļu satiksmes pamatnoteikumus, īpaši bērniem.
  • Gājējiem, kas piedalās ceļu satiksmē, laikus nodrošināties ar atstarotājiem un atstarojošu vesti gan sev, gan bērniem.
  • Šoferiem būt vērīgiem un piesardzīgiem, īpaši, ja auto kādu laiku nav vadīts vai ar to braukts pa ceļiem ar mazāku satiksmes intensitāti.
  • Atrodoties sastrēgumā, izvairīties veikt straujus manevrus nepārredzamās vietās, piemēram, apgriešanos vai nogriešanos braukšanai citā virzienā.
  • Ieteicams atcerēties ieturēt distanci un centies redzēt tālāk par priekšā braucošo auto, lai nepieciešamības gadījumā varētu laicīgi reaģēt.
  • Esi pacietīgs pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, īpaši satiksmes sastrēgumu laikā, jo nervozitāte un neiecietība var paaugstināt risku iekļūt vai izraisīt negadījumu.
  • Esi īpaši uzmanīgs un samazini ātrumu, braucot gar skolām, bērnudārziem vai citām publiskām iestādēm, jo ielu pēkšņi var šķērsot bērni vai citi gājēji.