Rīgas 5. un 10. klašu skolēnus aicina pieteikties e-kartēm

Rīgas 5. un 10. klašu skolēnu vecāki aicināti līdz 31. augustam pieteikt „Skolēnu e kartes” portālā: www.eriga.lv, jo no 2015./2016. mācību gada tiek mainīta „Skolēna e kartes” pieteikšanas, saņemšanas un atjaunošanas kārtība. Jaunā kārtība šogad attiecas uz 5. un 10. klašu skolēniem, jo viņu kartēm beidzas derīguma termiņš, un tiem skolēniem, kuri maina skolu.

Foto no Rīgas satiksme mājas lapas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Rīgas satiksme mājas lapas


Lai padarītu ērtāku un ātrāku pieteikšanos „Skolēnu e kartei” un tās atjaunošanai, Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs sadarbībā ar uzņēmumu „Rīgas satiksme” un Izglītības, kultūras un sporta departamentu ir izstrādājis jaunu e-pakalpojumu „Pieteikšanās Skolēna e-kartei”, kurā skolēnu vecāki attālināti varēs pieteikt jaunas kartes izgatavošanu.

 
Jaunais e-pakalpojums ir pieejams no 17. augusta. Vecākiem pieteikums „Skolēna e kartes” izgatavošanai jāaizpilda portālā: www.eriga.lv, kurā dati par skolēnu un skolu, kurā tas mācās, tiks atlasīti automātiski. Pieteikumam klāt būs jāpievieno skolēna fotogrāfija. „Rīgas satiksme” attālināti izgatavos „Skolēnu e kartes”, pamatojoties uz iesniegtajiem datiem, un nogādās tās attiecīgajās skolās, kur skolas direktors tās parakstīs un izsniegs skolēniem.

 
Vecāki tiek īpaši lūgti to izdarīt līdz 31.augustam, lai jaunās e kartes varētu nogādāt uz skolām, pēc šī datuma tās varēs saņemt tikai „Rīgas satiksmes” Klientu apkalpošanas centros.
                                                                         
Pieteikties „Skolēna e kartei” joprojām var arī klātienē „Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centros.
 
Jaunā kārtība šogad vēl neattieksies uz pirmo klašu skolēniem. Viņiem e kartes tiks izgatavotas saskaņā ar skolas sagatavoto kolektīvo pieteikumu, klāt pievienojot skolēnu fotogrāfijas. Pārējām skolēnu klašu grupām „Skolēna e kartes” nav jāmaina. Savukārt 11. un 12. klašu skolēniem, lai saņemtu atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā sava „Skolēnu e kartē” būs jāpagarina e talona biļešu automātos. 

 

Reklāma
Reklāma