Ģērbšanās etiķete skolēnam. Stila videopadoms, ko parādīt bērnam

Kvalitatīvs audums, viegli kopjams un ērts – tie ir būtiskākie nosacījumi, izvēloties apģērbu bērnam, rekomendē modes un izklaides centra „Rīga Plaza” videopadomu stiliste Ieva Ivanova. „Mūsdienās bērnu un jauniešu mode atkāpjas no tradicionālās bērnišķīgo krāsu paletes. Tā tuvinās pieaugušo modei, krāsas ir tīrākas, piesātinātākas un uz rudens pusi arī tumšākas,” norāda Ieva.

Kvalitatīva, adīta jaka derēs no rudens līdz pat pavasarim

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Kvalitatīva, adīta jaka derēs no rudens līdz pat pavasarim

Kā ģērbties, dodoties uz skolu?

Meklējot piemērotu apģērbu ikdienai, vērts atcerēties, ka tam jāizceļ bērna pozitīvisms un draiskulīgums. To var panākt ar kādu spilgtu akcentu. Meitenes, izvēlieties košas matu rotas vai gaisīgus svārciņus! Atcerieties – ne vienmēr jāvelk zeķbikses, tās var aizstāt ar legingiem, kas pieejami kā lielām, tā arī mazām dāmām. Savukārt īsie krekliņi, kas atsedz vēderu, un plēstie džinsi jāpataupa brīvdienām.

Skolās, kurās nav obligāto formu, arī ir jāievēro ģērbšanās etiķete un jāizskatās pieklājīgi. Mācību stundas apmeklēt sporta tērpā nav piemēroti. Latvijā vēsais periods ir salīdzinoši ilgs, līdz ar to apģērbam jābūt siltam. Kvalitatīva, adīta jaka derēs no rudens līdz pat pavasarim. Bērna individualitāti var izcelt ar košiem T krekliem, kā arī rotātiem ar mīļāko varoņu apdrukām. Zēna garderobē īpaša vieta jāatvēl stilīgiem aksesuāriem – tauriņiem un bikšturiem.


 

Kā ģērbties svētkos?

Oficiālās svētku reizēs ir jāievēro klasiskā stila ģērbšanās etiķete. Rūtaini krekli, džinsa vai sarkanas bikses jāatstāj klases vakariem vai diskotēkām. Arī brūnā krāsa, pēc lietišķās etiķetes likumiem, oficiāliem pasākumiem nav piemērota. Vislabāk izvēlēties vēso toņu paleti – pelēks, zils, balts un melns – un klasiskus tērpu modeļus. Drosmīgākie savu individualitāti var izcelt ar košu tauriņu vai kaklasaiti.

Reklāma
Reklāma

Meitenēm, tāpat kā puišiem, arī iesakām izvēlēties klasisko stilu. Variācijas par tēmu „melns plus balts” mūsdienās ir neierobežotas. Tai nav jābūt tikai baltai blūzei kombinācijā ar melniem svārkiem. Tas var būt tumšas krāsas sarafāns, kas komplektā ar košu blūzi derēs arī neformāliem pasākumiem. Rozā tilla svārki un puķainas kleitas svētkiem skolā nebūs piemērotas.


 

Aizvadītajā gadā modes un izklaides centrs „Rīga Plaza” aizsāka tradīciju saviem apmeklētājiem dāvināt izglītojošus un iedvesmojošus stila seminārus par modi – „Stila 3dienas” –, kas notika reizi mēnesī. Turpinot aizsākto, „Rīga Plaza” šogad piedāvā stila videopadomus. Seko tiem līdzi „Youtube.com” kanālā „Mammamuntetiem.lv”.


 

Par modes un izklaides centru „Rīga Plaza”

„Rīga Plaza” (www.rigaplaza.lv) ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā, kas apmeklētājiem atvērts kopš 2009. gada 31. marta. Tirdzniecības centrs ar 49 000 kvadrātmetru lielu tirdzniecības un izklaides vietu platību atrodas pie Salu tilta, Mūkusalas ielā 71. Tajā ir pārstāvēti Eiropā populārākie modes, aksesuāru un skaistumkopšanas zīmoli, tādi kā „Peek&Cloppenburg”, „H&M”, „Zara”, „Reserved”, „Mango”, „Mohito”, „Stradivarius”, „Monton”, „Douglas” u.c. Izklaides iespējas piedāvā kinoteātru tīkls „Multikino” un izklaides centrs visai ģimenei „Fantasy Park”. Modes un izklaides centru pārvalda SIA „CBRE”, kas ir viens no pasaulē lielākajiem uzņēmumiem komercīpašumu pakalpojumu sniegšanas jomā ar vairāk nekā 370 birojiem 64 pasaules valstīs.