Jaunos un topošos vecākus izglītos par bērnu zīdīšanu

Lai izglītotu topošos un jaunos vecākus par bērna zīdīšanas jautājumiem, kā arī aktualizētu mātes un bērna veselību, Slimību profilakses un kontroles centrs, sadarbībā ar biedrību „Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācija”, visā Latvijā organizēs seminārus „Bērna zīdīšana – teorija un prakse”.

Zīdīšanas pamatus mammām mācīs bez maksas.

FOTO: Shutterstock.com

Zīdīšanas pamatus mammām mācīs bez maksas.

Semināru mērķis ir motivēt topošās un jaunās māmiņas ēdināt bērnu ar krūti kā arī sniegt zināšanas un praktiskus padomus atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas ieteikumiem. Zīdīšanā būtiska loma ir visas ģimenes atbalstam, tādēļ semināros būs gaidīti topošie un jaunie tēvi, kā arī citi ģimenes locekļi.
 

Divu stundu garumā tiks sniegta gan teorētiskā informācija, gan praktiski padomi zīdīšanas jautājumos, laiks tiks atvēlēts arī diskusijai un savstarpējai pieredzes apmaiņai. Tiks apskatīti jautājumi par zīdīšanas sākšanu, kā noteikt vai bērniņam pietiek piena, kā rīkoties, ja tas pietrūkst, kā beigt bērna zīdīšanu un citas tēmas. Topošās un jaunās mammas varēs apgūt zīdīšanas pozas, kā arī iepazīties ar zīdīšanas palīglīdzekļiem.
 

Kopumā līdz 2015. gada 1.decembrim plānoti ne mazāk kā 50 semināri visos Latvijas reģionos, kuros iesaistīs 1000 topošo un jauno vecāku. Nodarbību saraksts pieejams mājaslapā www.zidit.lv: http://www.zidit.lv/bezmaksas-lekcijas/

Reklāma
Reklāma