Valmieras glābējsilītē atstāts pirmais mazulis

6.jūlijā, plkst.19.50 Vidzemes slimnīcas teritorijā esošajā glābējsilītē tika ielikts pirmais bērns - puisītis, informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

FOTO: Shutterstock.com

"Glābējsilīte - vieta bērna dzīvībai" projekta vadītāja Laura Zvirbule sytāsta, ka puisītim līdzi bija arī vairākas mantas, kā arī zīmīte, kurā lūgts par bērniņu rūpēties ar mīlestību. 

Pēc pimreizējās ārstu apskates tika atzīts, ka puisēns ir praktiski vesels - mazuļa svars ir 3,5 kg, bet garums 56 cm. Kopā ar mazuli atstātas drēbītes, kā arī informācija, ka viņš dzimis 2.jūlijā. Par notikušo informētas visas atbildīgās institūcijas. 

Glābējsilīte Valmierā, Vidzemes slimnīcas teritorijā, tika atklāta pirms diviem gadiem, 2013.gada 14.jūnijā. Glābējsilītes Latvijā darbojas kopš 2009.gada, un tās ir vietas, kur vecākiem ir iespējams anonīmi atstāt zīdaini. Kopumā Latvijā ir astoņas glābējsilītes, kurās līdz šim atstāts 31 bērns. 

Projekta vadītāja Laura Zvirbule stāstīja, ka šogad glābējsilītēs ir atstāsti trīs mazuļi - divi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, viens - Valmieras glābējsilītē. Kopumā Rīgas glābējsilītē atstāti 23 mazuļi, Liepājas - divi, Daugavpils - trīs, bet Rēzeknes, Madonas un Valmieras - katrā pa vienam bērnam. 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv