Divas bezglutēna nometnes bez maksas varēs apmeklēt bērni no trūcīgām ģimenēm

Latvijas celiakijas pacientu biedrība „Dzīve bez glutēna” šī gada vasarā organizē divas bezglutēna nometnes bērniem, kuriem ikdienā ir jāievēro stingra bezglutēna diēta. Pateicoties Lielbritānijas tirdzniecības kameras Latvijā (BritCham), Oriola Rīga un pārtikas ražotāja Schär atbalstam, nometnē tiks nodrošināta pilnvērtīga bezglutēna ēdināšana, un to bez maksas varēs apmeklēt bērni no trūcīgām ģimenēm.

2014. gadā notika pirmā nometne. Šogad šādas nometnes būs jau divas.

FOTO: Shutterstock.com

2014. gadā notika pirmā nometne. Šogad šādas nometnes būs jau divas.

 

Biedrības „Dzīve bez glutēna” valdes priekšsēdētāja Anna Vilsone: „Analizējot nometnes, kas pieejamas bērniem Latvijā, redzam, ka dažās no tām jau paradās atzīme par bezglutēna ēdināšanas iespēju, kas ir svarīgākais priekšnosacījums to bērnu veselībai un labsajūtai, kuriem diagnosticēta celiakija Taču, sazinoties ar organizētājiem tuvāk, redzam, ka ne vienmēr šai norādei ir pamats. Tāpēc uzskatām, ka šobrīd specializēta bezglutēna nometne ir viena no retajām iespējām bērniem ar celiakiju droši un pilnvērtīgi izbaudīt vasaras brīvlaiku.”


Pateicoties uzņēmuma Oriola Rīga un Itālijas pārtikas ražotāja Schär atbalstam, abu nometņu laikā visiem bērniem tiks nodrošināta pilna, sabalansēta un droša ēdienkarte. Pirmā nometne notiks jūnija beigās Zemgalē, otra – jūlijā beigās Vidzemē. Plašāka informācija par nometnes laikiem un programmu pieejama mājaslapā www.dzivebezglutena.lv. Pieteikšanās pa e-pastu: bezglutena.nometne@gmail.com.

Reklāma
Reklāma


*Celiakija ir neārstējama, ģenētiska gastroenteroloģiskās sistēmas slimība. Celiakijas slimniekiem mūža garumā jāizvairās no glutēna – kviešu, rudzu, miežu olbaltuma, kas izsauc tievās zarnas bārkstiņu atrofiju, kā rezultātā neuzsūcas uzturvielas un attīstās citas slimības.