Nepatīkams pārsteigums vecākiem: attīstošā rotaļlieta samāca bērnu lamāties

Nepatīkamu pārsteigumu piedzīvojuši kāda trīsgadīga puisēna vecāki, kad viņi izdzirdēja sava dēla pirmos vārdus. Tās bija rupjības, ko viņš bija iemācījies no rotaļlietas Cūciņas Pepas (Peppa Pig).

Tēvs dēlam stāsta, ka lamāties nav pieklājīgi, tomēr dēls lamuvārdus uztver kā joku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēvs dēlam stāsta, ka lamāties nav pieklājīgi, tomēr dēls lamuvārdus uztver kā joku.

Puisēns Amari Bleks (Amari Black) saņēma dāvanā Cūciņas Pepas planšetdatoru "Jautrojies un Mācies", kas palīdz attīstīt bērna runasspējas.
Tomēr, kādā dienā vecāki dzirdēja bērnu izrunājam vārdus “f*** you”, viņi saprata, ka bērns šos vārdus ir iemācījies no 20 britu mārciņas vētās rotaļlietas.
48 gadus vecais krāsotājs un dekorētājs Bleka kungs ievēroja, ka tā vietā, lai rotaļlieta atskaņotu “atrodi un izslēdz neiederošo” (“find the odd one out” angl.), rotaļlieta atskaņo “f*** you? Izlēdz vienu!” (“F*** you? Odd one out!” angl.)


“Es izjutu riebumu, es domāju, ka mans dēls to ir iemācījies bērnudārzā, ” sacīja šokētais tēvs, “Bet tad es spēlējos kopā ar savu dēlu, un sapratu, ka no planšetes tiek atskaņotas šīs rupjības. Es biju tik dusmīgs, ka biju gatavs iznīcināt nopirkto rotaļlietu. Mans dēls turpina atkārtot šos vārdus, un, viņaprāt, tas ir smieklīgi. Es viņam skaidroju, ka lamāties ir nepieklājīgi, bet dēls turpina atkārtot to, ko ir iemācījies.”


Mazajam puisēnam ir veselības problēmas, kas izraisa vārdu izrunas problēmas. Vecāki cerēja, ka ar rotaļlietas palīdzību viņu dēls uzlabotu vārdu izrunu. “Mēs gribam, lai mūsu bērni ir laimīgi, mēs smagi strādājam, lai viņiem nopirktu visu nepieciešamo, bet par mūsu līdzekļiem nopirkta rotaļlieta māca mūsu bērniem lamuvārdus!” sašutusi ir dēla māte. Viņa ir pārliecināta, ka rotaļlieta ir brāķis, kas nejauši nonākusi apgrozībā. “Mūsu dēls māk pateikt “mamma“, “tētis“, “lūdzu“, “paldies”, un ar nožēlu jāsaka, arī “f*** you”. Mēs pavisam noteikti vairs nekad nepirksim nevienu šī ražotāja rotaļlietu.”

 

Māte esot bijusi šokēta, kad ģimenes locekļi jautājuši, vai mazais ir rupjības iemācījies no saviem vecākiem. “Esmu šokā. Mans dēls tika sodīts par šo vārdu lietošanu manas mammas mājā, un mana mamma bija pilnīgi pārliecināta, ka mūsu dēls to ir iemācījies no mums. Mēs esam aizlieguši dēlam rotaļāties ar šo rotaļlietu. Mēs pavisam noteikti nelietojam šādu valodu mājās, nemaz nerunājot par to lietošanu bērna klātbūtnē. Tomēr šobrīd ir ļoti grūti - mēs viņu iedrošinam runāt vairāk un izteikties, tomēr, kad mēs viņam jautājam, kāda bija viņa diena, viņš mums atbild: “F*** you”,” sašutumā dalās mamma.

Reklāma
Reklāma


Bērna vecāki ir kompānijai rakstījuši divus epastus ar problēmas izklāstu, tomēr kompānija ar vecākiem vēl nav sazinājusies. “Esmu ļoti viņos vīlusies,” māte atklāj. 

 

Avots un ekrānuzņēmumi: www.dailymail.co.uk

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv