Gripas dēļ noteikti viesošanās ierobežojumi Rīgas Dzemdību namā

Saistībā ar gripas epidēmiju Latvijā un akūtu augšējo elpceļu infekciju slimību pieaugumu un izplatību Rīgā no 28. janvāra māmiņu un jaundzimušo interesēs vienlaicīgi pacientu apmeklēt Rīgas Dzemdību namā ir atļauts vienai personai bez infekcijas slimību simptomiem.

Edijs Pālens, www.edijsfoto.lv/

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Edijs Pālens, www.edijsfoto.lv/

Bērniem līdz 12 gadu vecumam apmeklējumi, t.sk., došanās līdzi māmiņai uz ambulatoriskām vizītēm gadījumā, ja bērns nav pacients, Rīgas Dzemdību namā nav atļauti.

Ambulatori ārstējošos pacientu pie ārsta atļauts pavadīt tikai vienai personai, kas vecāka par 12 gadiem, kurai nav konstatēta gripa vai nav pamatotu aizdomu par inficēšanos ar gripu vai citu akūtu augšējo elpceļu infekciju slimību.


No šī gada 26. janvāra līdz 1. februārim Stradiņa slimnīcā ir pārtraukta grūtnieču un dzemdētāju uzņemšana. Darbības pārtraukšana uz vienu nedēļu nepieciešama, lai veiktu uzlabojumus Dzemdību nodaļas telpu drošai izmantošanai.
 

Ja dzemdētājas un grūtnieces izsauks Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu, tad viņas tiks nogādātas Rīgas Dzemdību namā.

Reklāma
Reklāma