Brīnumains stāsts – identiskās dvīnes cīnās un uzvar vēzi

Kellija un Kristena ir 34 gadus vecas identiskās dvīnes. Liktenis bija lēmis viņām kopā iziet cauri ļoti smagiem pārbaudījumiem – abām māsām ar dažu mēnešu starpību diagnosticēja krūts vēzi.  

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kellija ir medicīnas māsa. Grūtniecības 8. mēnesī, veicot krūts pārbaudes, viņa atklāja mazu bumbulīti krūtī. Tā kā pavisam drīz bija jādzimst mazulim, ne ārsts, ne pati Kellija nevarēja droši pateikt, vai tas ir ļaundabīgs audzējs vai pienvadu gatavošanās zīdīšanas darbam.  Tomēr sievietes intuīcija čukstēja, ka labi nav. Bērniņa piedzimšanu pasteidzināja.  Dienu pirms dzemdībām Kellija vispār nedomāja par iespējamo krūts vēzi, bet, kad dēls bija piedzimis, veica nopietnas pārbaudes. Diemžēl tas bija vēzis, pie tam jau 2. stadijā.

Ziņu par  diagnozi smagāk par pašu slimnieci uzņēma dvīņu māsa Kristena. „Man bija ļoti grūti pieņemt, ka mana mīļā māsa ir slima. Turklāt vienmēr esmu jutusi īpašu saistību ar viņu, tāpēc man bija bail arī par savu veselību”.
 

Pēc pāris mēnešiem Kristena veica krūšu pārbaudi un … arī viņai atklāja krūts ļaundabīgu audzēju pašā sākuma stadijā.  Kristena izlēma veikt abu krūšu noņemšanu, bet Kellijai veica ķīmijterapiju un starošanu. Pēc tam arī Kellija zaudēja slimo krūti. Tā kā Kristenas audzējs bija īpaši agresīvs, dvīņu māsai Kellijai ieteica veikt arī otras krūts mastektomiju.  

Abas māsas plānoja veikt krūšu rekonstrukciju.   Tā kā pasaulē dvīņiem nav piemērotāka donora kā otrs dvīnis, tad viena māsa otrai „aizdeva” nedaudz  vēdera tauku, lai izveidotu dabiskais krūtis.  Neilgi pēc krūšu rekonstrukcijas Kristena atklāja, ka  ir stāvoklī. Turpinot ārstēšanos, Kristena laida pasaulē mazuli. Bērniņš piedzima vesels par spīti tam, ka mātei joprojām bija jāturpina ārstēšanās. Pēc dzemdībām sieviete izlēma izoperēt arī olnīcas un olvadus, jo risks, ka vēzis atjaunoties, bija pārāk liels.
 


Nu var teikt, ka abu varonīgo māsu cīņa ar vēzi ir beigusies laimīgi. Viņas ir veselas un laimīgas.  Kristena un Kellija ir iesaistījušās akcijā, kas sievietes aicina īpaši vērīgi veikt krūšu profilaktiskās pārbaudes. Kāpēc? Jo nekad nevar zināt…. Abām māsām nebija neviena no parasti nosauktajiem riska faktoriem, kas varētu būt par iemeslu tam, ka abas saslima ar ļaundabīgo slimību.
 

Reklāma
Reklāma

Viņu ģimenē iepriekš nebija bijusi neviena onkoloģiska saslimšana, gēnu testi neuzrādīja, ka viņām ir gēns, kas varētu būt atbildīgs par krūts vēzi. Māsas nesmēķēja, nelietoja alkoholu, sportoja un veselīgi ēda. Viņas dzīvoja nepiesārņotā vidē un līdz pat brīdim – 32 gadi, kad abām tika atklāts audzējs, bija pilnīgi veselas.
 

Teksts un ekrānšāviņš - womenshealthmag.com