Dodamies ārā! Brīvdienas gaidāmas siltas, saulainas un sausas

Silta, saulaina un ar lēnu vēju Latvijā gaidāma pirmā septembra nedēļas nogale, lai gan kopumā mākoņu daudzums būs lielāks nekā aizvadītajās dienās, jo atmosfēras spiediens jau pazemināsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtās prognozes. 

Nedēļas nogalē jādodas beku medībās. To vēl daudz!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nedēļas nogalē jādodas beku medībās. To vēl daudz!

Ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, dažviet nakts stundās vēl aizvien veidosies migla, tomēr no rītiem tā drīz vien izklīdīs. Ja naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz pat +5...+8 grādu atzīmēm, tad dienā saules ietekmē tas pakāpsies līdz +19...+24 grādiem.

 

Arī pirmdien laika apstākļi būs līdzīgi kā nedēļas nogalē, dienas laikā, iespējams, gaiss iesils pat līdz +25 grādiem, bet jau otrdien no rietumiem Latviju sasniegs mākoņu un nokrišņu zona, kas atnesīs lietu. Naktis kļūs par 3-4 grādiem siltākas, jo debesis aizklās biezāka mākoņu sega, kas neļaus gaisam atdzist, bet arī dienas laikā gaisa temperatūra vairs nepaaugstināsies tik ļoti kā saulainajā nedēļas nogalē – tā gaidāma vien +17...+22 grādu robežās.

Reklāma
Reklāma

 

Arī darba nedēļas vidū un otrajā pusē debesis skaidrosies vien brīžiem, gaidāms lietus. Vēji pieturēsies lēni, bet gaisa temperatūra būtiski nemainīsies – naktīs gaidāma +9...+14, bet dienas laikā +16...+21 grāda robežās.