Laika prognoze nedēļai visai neiepriecinoša

Nākamās 7 dienās būtiskas laika apstākļu izmaiņas Latvijā nav gaidāmas – valdot Atlantijas cikloniem, saglabāsies nepastāvīgs laiks: mēreni silts, bet mitrs - būs daudz lietusgāžu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Turpmākā nedēļa būs lietaina; jācer vien, ka mežos sēņu raža būs bagātīga.

FOTO: Shutterstock.com

Turpmākā nedēļa būs lietaina; jācer vien, ka mežos sēņu raža būs bagātīga.

Brīvdienās – 16. un 17. augustā – gaidāmas lietusgāzes (arī ar pērkona negaisu), intensīvākas tās būs jūras piekrastē, kā arī Vidzemē līča piekrastē. Sestdien tās skars teritorijas lielāko daļu, svētdien atsevišķus rajonus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, negaisa laikā vējš var būt brāzmains. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10...+16 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz +18...+23 grādiem.

Arī darba nedēļas gaitā virs Skandināvijas pussalas atradīsies mazkustīga ciklona centrs. Tā vēja spēku sajutīsim pirmdien un otrdien, kad daudzviet Latvijā dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s, jūras piekrastē otrdien sasniegs pat 20-21 m/s. Bet visas nedēļas gaitā gaidāmi šī ciklona nestie nokrišņi – lietusgāzes, kas atsevišķos rajonos būs pat stipras, tās pavadīs arī pērkona negaiss, kurš var nest arī stipras vēja brāzmas.

Krasas gaisa temperatūras izmaiņas nenotiks, vien atsevišķās naktīs, vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs nedaudz zemāk par +10 grādu atzīmi, bet dienas laikā nedēļas beigās nepakāpsies virs +20...+21 grāda atzīmes.

Reklāma
Reklāma