Vai patiesi karstums šonedēļ atkāpsies?

Šonedēļ saglabāsies karsts laiks, tomēr pakāpeniski kļūs oar dažiem grādiem vēsāks un brīvdienās vien sola līdz +22 līdz +28 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.   

Gozēties saulītē varēs arī šonedēļ un, visticamāk, arī nākamnedēļ, lai gan karstums nedaudz atkāpsies.

FOTO: Shutterstock.com

Gozēties saulītē varēs arī šonedēļ un, visticamāk, arī nākamnedēļ, lai gan karstums nedaudz atkāpsies.

Aizvadītajās brīvdienas un šodien pārspēti Latvijas absolūtie maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Lai gan vēl līdz nedēļas vidum saglabāsies saulains un karsts laiks, tomēr gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies - ja vēl otrdien Kurzemē termometra stabiņš sasniegs +35 grādu atzīmi, tad jau trešdien un ceturtdien no dienvidrietumiem Latvijai pietuvosies nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs pērkona lietusgāzes, dažviet ar krasām vēja brāzmām un krusu. Dienas laikā temperatūras kopumā  saglabāsies +25...+31 grādu robežās, bet ceturtdien Kurzemē būs vēl par pāris grādiem vēsāks. Naktis gaidāmas siltas - termometra stabiņš nenoslīdēs zem +14...+21 grādu atzīmes.

Nedēļas izskaņā virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena atzars, līdz ar to nokrišņi mitēsies un saglabāsies pārsvarā saulains laiks ar lēnu vēju. Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz +13...+19 grādiem, bet dienas laikā gaisa temperatūras paaugstināsies līdz +22...+28 grādiem. 

Reklāma
Reklāma

Tomēr jaunnedēļ termometra stabiņš no jauna vietām Latvijā sasniegs +30 grādus.

Neraugoties uz to, ka gaisa temperatūra pārsniedz +30 grādus, ūdens temperatūra Rīgas līča dienvidos ir ap +13 grādiem, siltāk ir jūras piekrastē - tur +19...+20 grādi. Rīgas līča ziemeļos - Kolkā un Salacgrīvā, ūdens ir +23...+24 grādus silts.