Prieks! Vasara turpināsies arī nākamajā nedēļā

Nākamajā nedēļā saglabāsies silts laiks, bet īslaicīgi līs. Tas nekas - arī veldze nepieciešama šad un tad, bet prieks, ka vasara vēl nebeidzas.

Ūdens temperatūra būs salīdzinoši augsta, jāsteidz baudīt peldes. Foto autore: portāla lasītāja Viktorija Putna.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ūdens temperatūra būs salīdzinoši augsta, jāsteidz baudīt peldes. Foto autore: portāla lasītāja Viktorija Putna.

 

Nedēļas nogalē ciklons no Polijas virzīsies pāri Baltijas jūrai uz Skandināviju, tādēļ debesis pārsvarā klās mākoņi, brīžiem līs un vietām arī ducinās pērkons. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļaustrumu, austrumu vējš, svētdien vietām brāzmās līdz 15 m/s, tomēr saglabāsies silts laiks – gaisa temperatūra nakts stundās gaidāma +13...+19° robežās, naktī uz svētdienu termometra stabiņš dažviet pat nenoslīdēs zem +20...+21° atzīmes, savukārt dienas laikā gaiss iesils līdz +22...+26°, bet austrumu rajonos saglabāsies karstums +27...+28°.

 

Darba nedēļas sākumā virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena atzars, kura ietekme saglabāsies līdz pat perioda beigām. Vējš pierims, iegriezīsies no rietumu puses un Latvijā ieplūdīs nedaudz vēsāka gaisa masa. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +11...+17°, bet dienas laikā gaidāma +20..+25° robežās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

 

Reklāma
Reklāma

Nedēļas gaitā gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā par pāris grādiem paaugstināsies, nedēļas otrajā pusē dienas laikā sasniedzot +22...+27°. Augsta spiediena atzara ietekmē mākoņu daudzums samazināsies, tomēr siltajā un diezgan nestabilajā gaisa masā veidosies gubu mākoņi, kas dienas laikā vietām atnesīs īslaicīgu lietu.

 

Ūdens temperatūra Latvijas upēs saglabāsies diezgan augsta: +20...+24°, savukārt jūras un līča piekrastē ap +17...+21°. Atsevišķās dienās, vējam pūšot no iekšzemes, ūdens temperatūra par pāris grādiem pazemināsies.