Beidzot! Turpmākā nedēļa būs karsta

Jau rīt un arī turpmākajā nedēļā gaidāms karsts laiks, tomēr dažviet arī gaidāmas lietusgāzes un pērkona ducināšana, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Nākamnedēļ gaiss varētu iesilt pat līdz +31 grādam, jāsteidz baudīt vasara. Foto: Andris Jermuts.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nākamnedēļ gaiss varētu iesilt pat līdz +31 grādam, jāsteidz baudīt vasara. Foto: Andris Jermuts.

 

Brīvdienās un darba nedēļas sākumā laika apstākļus virs Latvijas noteiks anticiklona atzars, tādēļ jau sestdienas laikā mākoņu daudzums samazināsies un ievērojami nokrišņi vairs nav gaidāmi. Vējam iegriežoties no dienvidiem, dienvidaustrumiem, Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss un gaisa temperatūra ievērojami paaugstināsies. Naktī uz sestdienu minimālā temperatūra gaidāma +9...+14°, bet turpmāk nakts stundās tā būs +16...+20° robežās. Savukārt dienā, spīdot saulei, gaiss iesils līdz pat +26...+31°.

 

Tomēr karstajā un mitrajā gaisa masā nedēļas sākumā veidosies intensīvi gubu mākoņi, līdz ar to vietām gaidāmas īslaicīgas lietusgāzes, dažviet ducinās arī pērkons. 

Reklāma
Reklāma

 

Sākot no nedēļās vidus Latvijai no rietumiem pietuvosies zema spiediena ieplaka, tādēļ mākoņu daudzums visā teritorijā palielināsies un līs, rietumos pat stipri. Vējš iegriezīsies no austrumiem un nedēļas vidū pastiprināsies brāzmās līdz 15 m/s. Gaisa temperatūra nakts laikā būtiski nemainīsies, savukārt dienā, mākoņiem aizklājot debesis, tveice nedaudz mazināsies un gaiss būs par 2-3 grādiem vēsāks – Latvijas lielākajā daļā pieturoties +20...+25° robežās, tomēr austrumos termometra stabiņš vēl aizvien pakāpsies līdz pat +27° atzīmei.