Jāņu laikā pieķerts šoferītis ar 3,17 promilēm

Valsts policijas darbinieki visas svētku brīvdienas strādāja pastiprinātā režīmā, kontrolējot, vai autovadītāji pie stūres nav sēdušies reibumā. Promiļu rekordu svētku brīvdienās uzstādījis kāds 1961.gadā dzimis vīrietis Nīcas novadā, kurš pie auto stūres bija sēdies 3,17 promiļu reibumā. Jāpiebilst, ka vīrietim nebija arī vadīšanas tiesību.

Lai gan policija pirms svētkiem brīdināja par savu klātbūtni uz ceļiem, dzērājšoferiem viss vienalga - brauc bez bēdu un apdraud citus!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai gan policija pirms svētkiem brīdināja par savu klātbūtni uz ceļiem, dzērājšoferiem viss vienalga - brauc bez bēdu un apdraud citus!

 

Neraugoties uz plašajiem policijas aicinājumiem un brīdinājumiem, 6 dienās (no 20. līdz 25. jūnijam) policijas darbinieki aizturēja 109 autovadītājus, kas bija izvēlējušies sēsties pie stūres reibumā.

 

Būtiski, ka vairāk nekā 60% no aizturētajiem vadītājiem konstatētais reibums bija visai ievērojams - lielāks par vienu promili, norāda policijas preses pārstāve Zane Arāja.

 

Reklāma
Reklāma

No kopējā reibumā aizturēto autovadītāju skaita 12% ir bijušas sievietes, un visvairāk dzērājšoferu aizturēti vecuma grupā no 31 līdz 50 gadiem.

 

Kā norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis: “Priecājamies, ka šajos svētkos esam iztikuši bez bojā gājušajiem, tomēr skumji, ka tik daudzi autovadītāji izvēlējušies riskēt ar savām un līdzbraucēju dzīvībām, sēžoties pie stūres reibumā.”