Zolitūdes traģēdijas lietā sākts vēl viens kriminālprocess - par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmumā Maxima Latvija

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana turpinās. Saņemot Valsts darba inspekcijas (VDI) slēdzienu uz vairāk nekā 2 400 lapaspusēm, Valsts policijā (VP) pēc fakta uzsākts vēl viens kriminālprocess – par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmumā  SIA "Maxima Latvija".

Nogruvumā bojā gāja arī četri veikala „ Maxima” darbinieki. Viens no tiem veikala menedžeris Aldis Petruņins (dz. 1977.)- divu bērnu tēvs un mīlošs vīrs.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Nogruvumā bojā gāja arī četri veikala „ Maxima” darbinieki. Viens no tiem veikala menedžeris Aldis Petruņins (dz. 1977.)- divu bērnu tēvs un mīlošs vīrs.

 

 

Process pēc Krimināllikuma 146. panta 1. un 2. daļām par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldē uzsākts, jo tas ir vienīgais veids, kā pārbaudīt VDI slēdzienā minētos faktus par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" tirdzniecības objektā Priedaines ielā 20 un izvērtēt, vai darba devējs saucams pie kriminālatbildības. Kā zināms Zolitūdes traģēdijā bojā gāja arī četri uzņēmuma darbinieki, bet divi guva smagus ievainojumus.   

 

Reklāma
Reklāma

Jāpiebilst, ka apjomīgajā Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas gaitā, šis jau ir otrs atsevišķi uzsāktais kriminālprocess. Pirmais bija par dokumentu viltošanu. 17.februārī kriminālprocess par dokumentu viltošanu tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. 27.februārī jau pieņemts prokurora priekšraksts par sodu 1920 eiro apmērā. Persona piespriesto sodu jau ir samaksājusi, portālu mammamuntetiem.lv informēja VP preses pārstāve Sigita Pildava.

 

Ja tiesa kādu personu atzīst par vainīgu apsūdzībās pēc Krimināllikuma 146.panta 1. un 2.daļas - par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, bargākais sods, ko var piespriest ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.