Māte bez uzraudzības ilgstoši mājās atstāj 4 mazgadīgus bērnus

Pagājušās nedēļas nogalē atkal vairāki Rīgā dzīvojoši bērni cietuši no vecāku bezatbildības - vienā gadījumā mājās ilgstošu laiku bez uzraudzības atstāti 4 mazgadīgi bērni, bet otrā - plkst.2.30 uz ielas Vecrīgā viens klaiņoja 11 gadus vecs puika, kurš labprātīgi vēlējies nokļūt krīzes centrā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) portāls mammamuntetiem.lv uzzināja, ka 6.jūnijā īsi pirms plkst.11 konstatēts, ka kādā dzīvoklī Maskavas ielā bez uzraudzības atstāti četri nepilngadīgi (no 1 līdz 9 gadus veci) bērni. Māte pirms vairākām stundām bija devusies uz veikalu. Policisti sazvanījuši bērnu vecmāmiņu, kurai izskaidrota 

situācija. Omīte no darba ieradusies pieskatīt bērnus, bet līdz viņas ierašanās brīdim pie bērniem palika policijas darbinieki. 

Reklāma
Reklāma

 

Savukārt 7.jūnijā ap plkst.2.30 Vaļņu ielā pēc Videonovērošanas centra informācijas, pamanīts 11-gadīgs bērns. Kad policisti aprunājās ar viņu, puika izteica vēlmi doties uz krīzes centru, jo māte mājās neatrodoties, bet sazvanīt citus tuviniekus policisti nevarēja. Mazgadīgā persona nogādāta krīzes centrā.