Zolitūdē traģēdijas notikuma vietā policija rīkos dedzināšanu; lūdz aizvērt logus

Šodien plkst.13 Zolitūdē traģēdijas notikuma vietā tiks rīkots otrais vērienīgais eksperiments, kas nepieciešams, lai noskaidrotu precīzus traģēdijas cēloņus. Eksperimenta laikā paredzams, ka ap notikuma vietu izplatīsies dūmi, tādēļ policija aicina blakus māju iedzīvotājus aizvērt logus.

Policija brīdina Zolitūdes iedzīvotājus - eksperimenta laikā parādīsies dūmi, tādēļ vēlams aizvērt logus.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Policija brīdina Zolitūdes iedzīvotājus - eksperimenta laikā parādīsies dūmi, tādēļ vēlams aizvērt logus.

Kā portālu mammamuntetiem.lv informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, šobrīd aktīvi turpinās izmeklēšana Zolitūdes traģēdijas lietā, taču precīzu notikušā cēloņu noskaidrošanai ir jāveic dažādi eksperimenti, kas ekspertiem parādīs, kādā stāvoklī atradās sabrukušās ēkas daļas traģēdijas dienā.

Pirmais eksperiments notika no 15. līdz 17.aprīlim, kad tika radīti apstākļi, kas lika iebrukt vienai no iepriekš nesabrukušajām jumta konstrukcijām, taču šodien notiks otrais eksperiments, kura laikā tiks dedzinātas nesabrukušās jumta konstrukcijas.

Otrais eksperiments nepieciešams, lai izpētītu, kā uguns varējis ietekmēt jumta stiprību, jo aptuveni divus gadus pirms traģēdijas uz Maxima XX jumta bija izcēlies ugunsgrēks.

Reklāma
Reklāma